דילמה בעיניין ילד לא גמול בכניסה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה בעיניין ילד לא גמול בכניסה
    רוית וולינסקי
    15/09/2008

החודש מלאו לבני שלוש ש'.הוא החל גן טרום חובה.הבעיה שעדיין אינו גמול.הנטיה שלי כאם להתחשב בנכונות הילד ובהנעה הטיבעית שלו אך מפאת דרישות משרד החינוך והגננת שהילד יהיה גמול אני נאלצת לזרז את התהליך בלב לא שלם ובחשש מההשלכות .אני אינני בטוחה שקיימת בשלות לתהליך: מצד אחד, אינו מראה סימנים ל גמילה -לא מגלה אי נוחות מחיתול רטוב/מלוכלך,לא מבטא רצון להוריד מכנסיים/תחתונים בעצמו ,לפעמים מודיע שיוצא לו פיפי ולפעמים לא,לגבי קקי בדר"כ מודיע רק לאחר מעשה ורוב הזמן אין לו בעיה להיות עם תחתון מלוכלך עד שהמבוגרים מבחינים . מצד שני, כאשר מלוים אותו לשרותים ,מעודדים אותו להתפנות משתף פעולה, או כאשר ילד אחר מתפנה בשרותים מבקש לחקותו. לעיתים מגלה נכונות לתהליך אך אין עיקביות ולא תמיד מגיב עם מוטיבציה. הוא ילד מאוד נבון מפותח קוגנטיבית ושפתית מעל לגילו,מגלה עצמאות בהתאם לגילו ובתחומים רבים. מבחינה חברתית מותאם לגיל. אך בעינין הגמילה מביע רצון להישאר קטן ואין הנעה טבעית מצד הילד. בנוסף חשוב לציין שנולד פג,בטרם עת, וקיים ביטויי בהשלכות מבחינה פיסית:השגת יעדים התפתחותיים קודמים של שליטה גופנית איטית ( כגון ישיבה, הליכה) ,קושי בהתארגנות וקשיים (קלים) ביכולת מוטורית וקוארדינטית שלדעתי מקשים יותר על תהליך הגמילה.ומאחר וקיים גם מעבר לגן חדש אני סבורה שזה גם היבט שצריך להילקח בחשבון כעיתויי בגמילה. אשמח לקבל דעה והכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה וכניסה לגן

מיכל שמש
    18/09/2008

רוית לשום, אכן דילמה משמעותית. מבחינת לוח הזמנים הפנימי של החלד אולי כדאי היה לחכות קצת עם הגמילה. מצד שני, בגן עירוני רגיל יתקשו להתמודד עם ילד לא גמוך, ולא כדאי שיעשו זאת בעל כורחם. תנסי לנצל את החגים הקרבים בכל זאת לגמול את הילד בצורה תומכת כל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו