מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טעות בשיקול הדעתלימור16/09/2008
שלום בני בן ה 4.5 התחיל השנה גן טרום חובה. הוא יועד ללכת לאותו גן שהיה בו שנה שעברה עם גננת מקסימה. רק שהשנה נוספו לגן 10 ילדי מעון בני 3+. החל עלי לחץ מאת סביבתי הקרובה להעביר אותו לגן חובה - למרות שהוא עדיין לא בגיל חובה בהנחה שישאר שם שנתיים אבל "עדיף להיות זנב של אריות מאשר ראש של שועלים". העברתי אותו כמה ימים לאחר פתיחת השנה ומיד הרגשתי שעשיתי טעות נוראית. הגננת החדשה מאוד טריה - שנה ראשונה כגננת אם ומציבה לילדים גבולות מאוד נוקשים. גם הסייעת דיי חדשה בתחום ואני מרגישה ש"הן עושות סטאג' על גבו של בני". הגן מוזנח ואין בו הרבה משחקים וספרים אבל באופן מפליא בני אינו מתלונן וכשאני שואלת אותו איך היה הוא אומר שכיף ומשתף אותי בחוויות. שאלתי אותו אם הוא רוצה לחזור לגן הישן המוכר והטוב והוא סירב כי אז" הוא לא יעלה לכיתה א'" לדבריו. אני לא שלמהת מודאגת וחוששת כל היום ואני בטוחה שגם משדרת את זה לבני. אני שוקלת להחזיר אותו חזרה לגן הקודם עם הקטנים אבל פוחדת לבלבל אותו ולעשות לו נזק גדול יותר. מה דעתכם? אני מרגישה שאני ממש צריכה עצה טובה. האם לתת צ'אנס לגן החובה או לתת לו עוד שנה במקום בו אני מרגישה שהוא יקבל את החינוך הטוב ביותר אך אולי זה קטן עליו? אשמח לייעוץ. תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בשיקול הדעת?
מיכל שמש18/09/2008לימור שלום, כל תהליך החינוך מושפע גם מגורמים של ניסוי וטעיה. קיבלת החלטה , שהושפעה מנתונים שהיו לפניך, ומדעות קרובים לך, ועתה את חשה שאינה אוטימילית. מאחר ולא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור, כדאי שתסייעי לילד להסתגל לגן החדש, ותסמכי על כוחות התמודות שלו. לא הייתי עושה בשום אופן מעבר נוסף. הילד עצמו אומר שכיף. נושא המראה החיצוני של הגן ניתן להשפעה ע"י מעורבות הורים, ובכל מקרה מפריע יותר להורים מאשר לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)