קשיי התאקלמות/הסתגלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי התאקלמות/הסתגלות
    ציף
    17/09/2008

שלום, אני נמצאת כרגע בהליכי גירושין, עזבתי את הבית עם הילדים (6,4) עקב אלימות מילולית/נפשית קשה שהיתה מופנית כלפיי, ועברתי לעיר הולדתי קרובה למשפחתי וחבריי. בתי עלתה השנה לכיתה א'. אינה מכירה אף אחד בכיתתה. היא מכירה 2 ילדים שנמצאים בחטיבה הצעירה אך בכיתה אחרת ואף בהפסקות החצרות הן נפרדות אז כך שהיא אינה רואה אותם. לצערי אף לא יכולתי להפגיש אותה עם חברות לפני תחילת הלימודים ע"מ להקל עליה את הכניסה לכיתה א, עקב צווים שונים שהוא הוציא נגדי. השינויים העוברים בחייה הם רבים: עזיבת הבית, מעבר עיר (במקרה הזה היא מאושרת מאחר והיא קרובה לבני דודיה האהובים), פרידת הורים, כניסה לכיתה א והמשך יום בצהרון (שלא היה כשהיתה בגן). בתי, שתמיד היתה מלכת הגן, כרגע נמצאת בעמדת "האנדרדוג". אין לה חברות, כשאני שואלת אותה לאיזה חברה היא רוצה ללכת ע"מ לחזק לה את כישוריה החברתיים, היא טוענת שאין לה אף חברה. (לצערי איני יכולה להזמין מאחר ואני עדיין גרה אצל הוריי עד שתתפנה הדירה ששכרתי). יידעתי את המורה, הרכזת ואת הגננת של הצהרון הבית ספרי במצב (כולל הסטוריה משפחתית). על מנת שיגלו כלפיה רגישות ויבינו את הקושי. המורה עידכנה אותי שבהפסקות היא יושבת בצד ולא משחקת עם אם אף אחד). כל בוקר אני עוזבת אותה בבכי קורע לב. המורה מספרת שאחרי 2 דקות היא נרגעת וממשיכה בלימודים. במקביל שוחחתי עם יועצת בי"ס שמצידה אמרה שהיא תתצפת עליה במהלך שיעור והפסקה ואף תזמין אותה לשיחה. אני מודעת לקשיים של הילדה ולכן היא מקבלת ממני את מלוא התמיכה. לצערי הרב!!! כבר איני יודעת איך לנחם אותה ומה להגיד לה. מה עוד אני יכולה להגיד על מנת להקל על מצבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התאקלמות/הסתגלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי התאקלמות

מיכל שמש
    22/09/2008

אמא יקרה, ניתן לראות את רגישותך הרבה לביתך, למרות התקופה הקשה שאת עצמך עוברת.
    טוב עשית שגייסת גורמי תמיכה במערכת הבית ספרית, וניתן לפנות גם לפסיכולג בית הספר.
    כדאי שתשדרי לילדה ביטחון ביכולתה להשתלב, ובהדרגה תיצרי קשר עם אימהות על מנת להזמין אליכם בנות ולשלוח את ביתך אליהן. צריך גם לתת לזמן לעשות את שלו, ויתכן שכרגע רוב האנרגיות של הילדה מוקדשות להסתגלות לשינוי במעמדה מילדת גן לתלמידה ולשינויים במערכת המשפחה, ונותרות פחות אנרגיות לתחום החברתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו