מבקשת עזרה בהתקפי זעם של בת 3 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת עזרה בהתקפי זעם של בת 3 וחצי
    אינה
    17/09/2008

אני אמא חד הורית לילדה מקסימה בת 3 וחצי. לאחרונה עברנו לדירה וגן חדשים- בשבוע האחרון היא כבר כמעט לא בוכה בכניסה לגן ומשתתפת בכל הפעולות בגן כמו שצריך. לפני כשבועיים התחילו התקפי זעם שאינני מבינה מה גורם להם נראה כי כל מילה שאני אומרת לה ולא מוצאת חן בעיניה יוצרת מצב בו היא צורחת בהיסטריה במשך חצי שעה רצופה. אינני יודעת כבר כיצד להגיב. בהתחלה ניסיתי להסביר לה מה לא בסדר, ולמה אני מענישה אותה- מפסיקה לשחק ולדבר איתה ושמה אותה בפינה, היא מבינה כי טעתה, מבטיחה לא לחזור על ההתנהגות זו ולאחר כמה דקות כל הסיפור מתחיל מההתחלה. אני מרגישה שהעונש הפך מבחינתה למשחק ולא יודעת איך להרגיע אותה או למנוע את ההתקפים הללו ואיך להגיב אליהם בכלל. אני אשמח גם אם תוכלו להמליץ על פסיכולוג לילדים דובר רוסית באיזור חולון-בת ים. תודה אינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם

מיכל שמש
    22/09/2008

אינה שלום,
    לא ציינת מהי רמת השפה של ביתך. לעתים ילדים שאינם מצליחים להביע עצמם במילים עושים זאת באמצעות התנהגות. בכל מקרה, כשאת רואה שהיא כועסת צריך לומר לה במנחישות "אני רואה שאת כועסת עכשיו, ואני אעזור לך להירגע". לא הייתי מרחיקה לכת בעניין העונשים. אם היא משתוללת ומסוכנת לעצמה או לסביבה בשעת התקף הזעם ניתן לאחוז בה בחוזקה, ולחבק אותה באופן שהוא גם מכיל, וגם עוצר אותה. וזאת עד שהיא נרגעת. כשהיא רגועה הייתי מציעה לחשוב איתה "מה יעזור לך להירגע כשאת כועסת" ובהתאם לתשובתה ולכיוון שאת תתני לה, אפשר להציע בהמשך לחבק בובה, לצייר את הכעס, ועוד. בכל מקרה כדאי להעשיר את הרפרטואר השפתי בשיח על רגשות ולומר במקומה "את כועסת, את עצובה, את עכשיו מתרגזת".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו