ילד בן 4.4 עם בעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4.4 עם בעיות התנהגות
    אירית
    18/09/2008

בני בן ה- 4.4. התחיל השנה גן חדש ובו 34 ילדים. בשנה שעברה הוא היה בגן עירוני ובו היו 15 ילדים. הוא נגמל מחיתול לפני חצי שנה בלבד(מלבד קקי שהוא מבקש חיתול כדי לעשות - לא מוכן לעשות בשירותים). הגננת החדשה מתלוננת על גילויי אלימות : הוא מכה ילדים ואתמול גם בעט בה (הסיבה לא נאמרה לי על ידה אבל אחרי שחקרתי אותו - ואגב הוא מתחמק מלענות - הבנתי שהיא העירה לו על כי זרק בובה בארגז החול) . כשאני אומרת לו שזה לא יפה להכות ילדים ואת הגננת הוא אומר:" די די די וזה היה בטעות לא בכוונה" היא בקשה שאפנה למכון להתפתחות הילד כדי שיאבחנו אותו וייעצו לה ולנו - ההורים מה לעשות. עליי לציין שיש לי ילד בן 7 שמאובחן כ- PDD NOS . אבל לבני הצעיר אין בעיות חברתיות, ואין לו בעיות תקשורת-להיפך הוא מאוד חברותי ותקשורתי, גם הגננת אומרת שהבעיה שלו אינה חברתית. . עלי לציין שמגיל שנתיים הוא בורח לכל מקום שאנו מגיעים: בקניון, גם באירועים משפחתיים, הוא בורח החוצה, למרות שהסברנו לו את כל הסיכונים, הוא גם שורט ונושך את אחיו, אם הוא מציק לו . אגב בגן הקודם אף פעם הוא לא הכה את הגננת - ואת הילדים הוא היה מכה ושורט לעיתים רחוקות. לי נראה שקשה לו לקבל סמכות ואין לו גבולות. גם אותי ואת הורי הוא מכה, אם אומרים לו משהו שלא מוצא חן בעיניו או מכעיס אותו. מה לדעתך הבעיה והאם אכן כדאיי לעשות לו אבחון ומהו הטיפול בבעיה זו ? בתודה אירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.4 עם בעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ל אירית

ד''ר דוד וילנסקי
    18/09/2008

יכול להיות ש המעבר לגן גדול קצת קשה לו, אבל יש מספיק סימני שאלה בתוך מכתבך כדי להצדיק אבחון ( הוא עדיין לא גמול, היה בורך הרבה) . במידה שהתור ארוך לאבחון כדאי לפנות ליעוץ של פסיכולוג בינתיים לעבוד על ענין הגבולות בינתיים. ד"ר דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו