ילדה בת 4 שבוכה כל הזמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4 שבוכה כל הזמן
    סוכית
    20/09/2008

ביתי בת 4 ויש לה אח תינוק בן 3 חודשים. בחודשיים האחרונים ביתי בת ה-4 כל הזמן בוכה בגלל דברים קטנים שלא מוצאים חן בעיניה. היא נכנסת לבכי הסטרי ולא נרגעת. אני מנסה לדובב אותה ולדבר איתה בסבלנות ועדינות אבל היא לא נרגעת. בסופו של דבר אני מתעצבנת וצועקת כי אני פשוט לא יכולה לשמוע אותה בוכה כל הזמן. מה לעשות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4 שבוכה כל הזמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/09/2008

שלום,
    בתך מפגינה את ההתנהגות הנורמלית והצפויה עם לידת אח. עבור בתך, התינוק חדר לטריטוריה שלה וגוזל את תשומת לב המבוגרים. היא מבוהלת וחוששת שמא תאהבו אותו ותשקיעו בו בלבד, והיא תישאר זנוחה. בנוסף, התינוק מכניס מתח לבית - ההורים עייפים יותר, ייתכן ויש לה פחות מקום למשחק, כשהתינוק ישן עליה להיות בשקט וכדומה.
    תגובה זו להולדת האח היא כאמור נורמטיבית, ותחלוף עם הזמן. עזרו לבתכם להתמודד עם ההסתגלות למבנה החדש של המשפחה, באמצעות הקדשת זמן בלעדי לה ככל שניתן וסבלנות רבה למצבי הרוח המשתנים. יחד עם זאת, מנעו מיד כל הפניה של אלימות כלפי התינוק. ניתן לסייע לבתכם גם באמצעות קריאת ספרים על הולדת אחים.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

סוכית
    23/09/2008

אני לא יודעת איך להתנהג איתה כשהיא מתחילה לבכות. היא נכנסת להסטריית בכי ולא נרגעת היא צועקת ומשתוללת ואני מנסה להתעלם אבל לשמוע אותה במשך רבע שעה ואפילו יותר צורחת זה מוציא אותי מדעתי ואז אני מתחילה להתרגז. אני מנסה לשתפף אותה בכל דבר בבית אם זה קשור לתינוק או לכל דבר אחר בהתחלה הכל בסדר ואז היא נתקפת זעםומתחילה להשתולל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסוכית

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2008

שלום,
    כשבתך צועקת ומשתוללת, נסי להרגיע אותה באמצעות חיבוק אוהב ממושך. צרי עימה קשר עין, אמרי לה מלים מרגיעות בטון שקט ושלו וקראי לה בשמות החיבה שלה. לאור ההסתגלות של בתך להולדת אחיה, תגובה זו עדיפה בתקופה הקרובה על-פני התעלמות או רוגז.
    התאזרי בסבלנות, בתך תסתגל בקרוב להתרחבות המשפחה ותוכלו לחזור לשגרה.
    בהצלחה ושנה טובה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו