מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חגיגת צהריייםאם ל- 421/09/2008
שלום, אני אם לארבעה ילדים, אני עובדת עד השעה 13:00 כך שבצהריים אני מביאה שני ילדים הביתה(בן 7 וחצי ובן 3 וחצי) והבנות הגדולות שלי חוזרות בין שעה- שעה וחצי אחריי, כך שיוצא שבצהריים רוב השבוע אני עם 4 ילדים ואז מתחילה חגיגה.... ילד של בית הספר רוצה שאעזור לו בשיעורים, הקטן מגיע מהגן עצבני , בוכה ועושה מה שרוצה וכשהגדולות איתם מתחילות המריבות האין סופיות.... איך אפשר להעביר את שעות הצהריים בשקט שאוכל לנוח וכמובן גם הם יהיו קצת במנוחה? אני מרגישה לפעמים שלא ממש בא לי להיכנס הביתה לתוך כל הבלאגן הזה. ניסיתי כמה פעמים שכל אחד יתעסק בדברים שלו , אני רוצה ללמד אותם שאמא נחה עכשיו ושיהיה קצת שקט אבל זה לא ממש הולך... כל אחד רב ומרים קולות בתורו... וכן שאלה נוספת הבן הקטן כל הזמן צועק, צועק וצועק וצועק על כל דבר. מה עושים כדי שילמד לדבר בשקט? האם זה נהיה אצלו דפוס התנהגות? שהוא שומע כל הזמן צעקות בבית וחושב שכך מדברים? איך אפשר לגרום לו להפסיק עם הצעקות האלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגיגת צהריים
ד''ר שירי שדה שרביט21/09/2008לאמא לארבעה,
ארבעה ילדים אכן עשויים להקים רעש ומהומה גדולים. ילדייך נמצאים בגילאים שונים, ורצוי להתייחס לכל אחד ולצפות ממנו להתנהגות אחרת, בהתאם לגילו.
עם הבנות הגדולות ובן השבע, רצוי לערוך "ישיבה משפחתית" יחד עם בן הזוג (במידה וישנו), ולקבוע את כללי הבית - כאשר המבוגרים מנצחים על הקביעות, אך הילדים יכולים להביע את דעתם. רצוי לקבוע, לפחות בתחילה, מערכת של תגמולים ושל סנקציות על התנהגות לא מקובלת. נסי להנהיג סדר יום מתוכנן מראש, למשל אוכלים וצופים מעט בטלוויזיה עד שעה מסוימת, מכינים שיעורים עד שעה מסוימת וממנה והלאה חופשיים לפעילויות השונות. אם באפשרותך להזמין בשעות הצהריים בן משפחה שיעסיק גם הוא את הילדים ויסייע להם בהכנת שיעורי הבית, כדאי להיעזר בו.
לגבי בנך הקטן, ייתכן שהוא אכן מחקה את דפוסי התקשורת שהוא קולט בבית. בנוסף, הילד הרביעי תכופות צריך להתאמץ מאוד לבלוט ביחס לשלושה אחים מבוגרים יותר, ואפשר ובנך פיתח דרך בעייתית כדי לזכות בתשומת לב. השתדלי להקדיש לו זמן בלעדי לו, והסבירי לו במקביל כי את תתעלמי מצעקות והוא יזכה במבוקשו רק אם ידבר בווליום רגוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)