מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה לשחק עם ילדים אחריםאורי21/09/2008
שלום רב! בני בן השנתיים וחצי ממשיך באותו הגן משנה שעברה רק שבניגוד לשנה שעברה בה הוא היה הילד הקטן ביותר, השנה הוא הגדול ביותר בהפרש ניכר (הילד הבא אחריו קטן ממנו ב3-5 חודשים ). הסיבה שהחלטנו להשאיר אותו היא שחשבנו שהוא צריך לצבור יותר ביטחון מכיוון ששנה שעברה היה הקטן ביותר. לאחרונה שמנו לב שכאשר הוא בא במגע עם ילדים בגילו, לרוב הוא מרביץ, שורט, מושך או צורח והדבר קורה גם בגנים ציבוריים וגם בביתנו. בעבר הלא כל כך רחוק, הוא היה בדיוק הפוך מכך. חשוב לי לציין שהוא ילד תקשורתי בצורה פנומנלית לגילו (ואני לא אומר את זה כי אני אבא פולני...) ומתקשר מדהים עם מבוגרים. הוא יודע להסביר בדיוק מה הוא רוצה וכו'. האם יכול להיות קשר לגן? כיצד נוכל לעזור לו ולכוון אותו כיצד לשחק עם ילדים אחרים? או שעדיף לא להתערב? ברור לי שיהיה קשה לענות על כל השאלות האלו אך אשמח לקבל דעה או כיוון. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לשחק עם ילדים אחרים
ד''ר שירי שדה שרביט22/09/2008לאורי שלום,
מדברייך עולה כי כל הילדים התחלפו בגן של בנך (הוא היה הצעיר ביותר וכעת המבוגר ביותר), ועליו להסתגל למסגרת שהיא מוכרת אבל עם חברה אחרת לחלוטין. ההסתגלות לגן מעוררת מתח, אשר יפחת עם הזמן ועם ההיכרות עם המערכת שהשתנתה.
כדאי לבדוק אלו תגובות עוזרות לבנכם להירגע כשהוא בהתקף זעם - יש ילדים שזקוקים למוצץ או חפץ מעבר,, אחרים נרגעים באמצעות חיבוק עז, יש כאלו שזקוקים ל"פסק זמן" בן שתי דקות בחדרם, אחרים מפסיקים עם ההתקף כשהסביבה מתעלמת ממנו, וכדומה.
כשבנכם עם ילדים אחרים, נסו ככל האפשר לא להתערב מלבד הצבת גבולות מיידית להתנהגות אלימה מצידו - מהרחקה מהילד והמתקנים בגינה לזמן קצר ועד לחזרה הביתה כשהוא אלים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)