בעייה חברתית??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעייה חברתית??
    חגית
    23/09/2008

שלום רב, שמי חגית ויש לי ילדה בת 8 וחצי. אני חושבת שיש לה קצת בעייה חברתית שמתאפיינת באי הזמנתה אחה"צ לבית החברות, היא תמיד יוצרת קשר ומנסה להזמין את חברותיה לביתה שברוב הפעמים מסתיימים בשלילה והזמנה מהצד השני אף פעם לא מגיעה. שמתי לב לזה כבר בשנה שעברה שהיא רוב הפעמים הייתה יוצרת קשר עם חברותיה שלרוב היו באות אך כמעט ולא קיבלה הזמנה להפגש בכלל. רצוי לציין שבתי חוזרת מאושרת מבית ספר, ציוניה מעולים וכל שיחה עמה בנושא מסתיימת ב"הכל בסדר, אני משחקת עם חברותיי ואין לי שום בעייה". בתי נוטה להאמין כי כל תרוץ של חברותיה שלא להפגש נובע מחוסר יכולת להפגש עמה ולא בגלל שאינן רוצות לבוא אליה ולהיפך. אני פוחדת ללחוץ עליה יותר מידי, אני מתוסכלת נורא מהמצב ולא יודעת כיצד לנהוג, אני לא רוצה יותר מידי להתערב ולהראות לבתי כי זה מדאיג אותי שמה ישפיע עליה לרעה. דבר נוסף השנה שביקשה בתי זה לא לצאת לחוגים ולהיות עמי כמה שיותר בבית, כל הצעה שאני נותנת לה מסתיים בכעס, העליתי בפניה את כל התחומים אותם היא אוהבת שאינה מוכנה כלל לצאת לחוגים. האם הדבר מתאפיין בבעייה חברתית? מה עליי לעשות? אני מתוסכלת מאוד, איני יודעת כיצד לנהוג, האם יש צורך בשיחות עם גורם חיצוני? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתגובתכם...

חגית
    28/09/2008

מדוע אתם מתעלמים מההודעה שלי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא לך לדבר עם המורה שלה?

אמאלה2
    28/09/2008

מה המורה אומרת? האם היא שמה לב לקושי חברתי בכתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית?

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/09/2008

חגית שלום,
    טוב שאת מקדישה תשומת לב ומחשבה לעולמה של בתך.
    לאנשים שונים יש צרכים חברתיים שונים - זקוקים למספר חברים שונה ולאינטנסיביות אחרת של הקשרים. אולם חברים הם צורך אנושי בסיסי, במיוחד בגיל הילדות. במידה ובתך אינה נפגשת כלל עם חברות אחהצ, אינה הולכת לימי הולדת, נמנעת מתקשורת עם בני דודים וכדומה, הדבר מעורר סימני שאלה שיש לבדוק.
    רצוי שתבדקי עם המחנכת ועם יועצת/פסיכולוגית בית הספר את ההתנהלות החברתית של בתך. הן תוכלנה לספר לך על ההתנהלות החברתית שלה בזמן השיעורים ובהפסקות מפרספקטיבה רחבה, שכוללת גם את מידת מעורבותה בשיעור, למשל האם קשה לה להשיב כשהיא נשאלת שאלה על-ידי המורה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שענית לשאלתי אולם...

חגית
    03/10/2008

בתי אינה נמנעת כלל למפגשים עם בני הדודים, היא מוזמנת לימי הולדת והולכת בשמחה רבה, שוחחתי עם המורה החדשה פעם אחת וגם עם המורה הקודמת ולא נראתה שום בעייה שנגלתה לעין. הבעייה היא אך ורק אחה"צ, היא בד"כ כלל עמי בבית ואינה נפגשת עם חברות. היא חוזרת מאושרת מבית ספר ומספרת חוויות נעימות שהיו לה, אני נותנת לה לזרום עם השיחה ונמענעת מלשאול שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו