קשיי התאקלמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי התאקלמות
    סינדי
    25/09/2008

שלום בתי בת השנתיים נכנסה השנה לגן (עד כה היתה איתי בבית). הקליטה בגן היתה הדרגתית והיא אמורה להישאר עד 13:00 (רוב הילדים נשארים עד 16:00 ). הבעיה שיש לי איתה היא שהיא לא מוכנה לאכול כלום בגן (לא בוקר ולא צהריים). היא מרעיבה את עצמה עד שאני מגיעה ואז בבית אוכלת צהריים (אפילו יותר יפה מהרגיל כי היא פשוט רעבה). בבוקר בסביבות 7 היא שותה 180 CC חלב .במשך שבוע ניסיתי להוריד את החלב בהדרגה עד ל 60 CC אבל זה לא שינה הרבה. בסביבות 8:30 הם כבר אוכלים ארוחת בוקר בגן לכן די ברור לי שאם היא שותה חלב בבוקר היא לא תהיה רעבה אבל גם צהריים היא לא נוגעת (מצד שני קשה לי לחשוב שאני גם מקטינה לה את הכמות חלב בבוקר וגם היא מרעיבה את עצמה עד הצהריים). כשאני מדברת איתה על זה שחשוב לאכול ושאני רוצה שתאכל בגן היא אומרת לי 'לא'. הגננת ניסתה גם לתת לה פרוסת גבינה צהובה (שהיא אוהבת) בסביבות 10 אבל לרוב היא לא רוצה. לגבי ארוחת צהריים - מכיוון שהיא גם ככה מאוד בררנית באוכל ברור לי שלא תמיד מה שמוגש בגן לטעמה אבל גם מה שאני יודעת שהיא אוהבת היא לא אוכלת. איך שוברים את המעגל הזה??? ברצוני לציין כי: זו לא ילדה ראשונה שלי אבל עד כה לא נתקלתי בבעיה כזו. דבר נוסף, היא לאט לאט משתחררת בגן בשבועיים הראשונים היא לא הסכימה לעשות עבודת יצירה כעת כן. יש לה עדיין קשיים במעבר מהגן לחצר (מלווה בבכי) עדיין לא רוצה לשבת במפגש (אבל יחד אם זאת היא קשובה ) והיא מדברת הרבה על הגננת הראשית בגן (בחיוך) אשמח לעצה..... תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התאקלמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל

זהורית אסולין שמחון
    27/09/2008

אוכל הוא תמיד נושא רגיש ומלחיץ נורא עבורנו כהורים. הארוחה בגן איננה רק סוגיה של רעב או שובע אלא יש לה מימדים נוספים של חברתיות, שיתוף ועוד . על כן לא הייתי מורידה את הארוחה בבוקר כיוון שהשתתפותה באוכל אינה באה משובע אלא מסיבות אחרות , לאט לאט כשתוכל לחוש רגועה יותר ולגלות גם את ההנאה שבארוחה יחד , תאכל איתם את ארוחת הבוקר ואז גם תוכלי להפחית לה את האוכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו