מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגות של פעוטנווית27/09/2008
שלום, בני בן שנה וחצי ונכנס בספטמבר למשפחתון בן 10 ילדים לאחר שהיה בבית בחלק מהזמן איתי ובחלק עם הסבתות. ההסתגלות כבר מלחתחילה לא הייתה קלה, אך דווח לי שנרגע יחסית מהר ופנוי לשחק, אם כי מדי פעם מחפש את "אמא". לאחר שבוע בגן חלה בוירוס די קשה והפסיד למעשה שבועיים. כצפוי התקשה להפרד ומרר בבכי כבר בבוקר כשהבין שהולך וכן התעורר כאילו מסיוטים בלילה. מה שהפריע לי מעבר לתהליך ההסתגלות לגן, שידוע לי שיכול לקחת עוד זמן מה, הוא שבימים האחרונים כאשר אנו שוטפים לו את הטוסיק לאחר שעושה את צרכיו וכשרוצים לעשות לו אמבטיה, שני דברים שלא התנגד להם עד כה, הוא צורח, משתולל ומנסה לעשות הכל כדי להמנע. כמו כן החל להכות אותנו בחוזקה לעיתים קרובות וגם לחבוט בחוזקה בחפצים בבית, דוגמת הטלויזיה, מה שנראה כהוצאת אגרסיה ולא כמשחק.אנ יודעת שבגן הם שוטפים אותם לפני כל החתלה ומקלחים לאחר האוכל, אם ממש התלכלכו. השאלה אם משהי משתי נשות הצוות עושה לו משהו שלא נעים לו, או כשהוא מתנגד להם נוהגים באיזשהי צורה תוקפנית עימו?איך עליי לנהוג בדרך שתהיה הכי מהירה ויעילה? המחשבה שמשהו לא טוב קורה שם מעיקה עליי ומקשה לישון בלילה גם עלי וגם על אביו חשבתי לנסות לשאול בעדינות:"איך הוא כשאתן מקלחות ומחליפות לו? נראה לי נורא קשה לדעת מה באמת קורה לו. הוא רק בן שנה וחצי והדיבור שלו מתבטא כרגע רק בהתנהגות שציינתי. אשמח לעזרה, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכיר את הגן והצוות
זהורית אסולין שמחון27/09/2008לדעתי נווית מה שמקשה עליך לשאול את הצוות את השאלות שציינת לעיל הוא שבראשך יש כבר תסריטים וחשדות ולכן את חשה שלא בנוח. שאלותייך הן שאלות לגיטימיות על מנת להבין את התנהלותו בגן. זהו גן חדש וכשם שבנך אינו מכיר את המנהגים, הטקסים שם כך גם את. כאם חשוב גם לראות את התמונה המלאה להבין הבדלים בן הגן לבין הבית וכדומה. חשוב שתרגישי בטוחה בצוות כך תוכלי להקרין בטחון זה לבנך. נסי לחשוב מה ירגיע אותך אילו צעדים עליך לעשות כדי להשיב לעצמך את האמון בגן שבחרת עבור בנך.ייתכן שתרצי להעזר באיש מקצוע שיבוא לתצפת בגן על מנת לראות את התנהלותו של הילד לאורך היום , בין השאר גם באפיזודות שציינת לעיל ומעוררות בבית סערה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)