בעיות משמעת אצל תאומים בני שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות משמעת אצל תאומים בני שנתיים
    רוית
    28/09/2008

הי! יש לי תאומים (בנים) בני שנתיים. הם ילדים שובבים ושמחים מאד וגם קשורים זה לזה. הם במעון כבר שנה והגננות מדווחות שהתנהגותם טובה והם ממושמעים. הבעיה היא שאני מגדלת אותם כמעט לבד (בעלי נמצא רק בסופי שבוע עקב עבודתו) והם מאד מאד לא ממושמעים לי. כאשר אני איתם לבד הם כל הזמן בוחנים גבולות - רצים מדבר אסור אחד (נניח, חשמל) לדבר אסור אחר (נניח, מכבים את המחשב). כאשר אני אומרת להם להמתין ליד הרכב - הם דווקא רצים לעבר הכביש וצוחקים ואני אובדת עצות - צעקות לא עוזרות, התעלמות לא עוזרת ואפילו התחלתי עם עונשים לאחרונה וגם מזה הם "עושים צחוק" יחד. אני יודעת שבדר"כ זה מעיד על רצון לתשומת לב ממני אך זה בהחלט לא חסר להם. אני אמא מאד חמה ומפנקת אבל לא מצליחה להפגין סמכותיות כנראה. מה אני עושה לא נכון / כיצד עלי לנהוג??? תודה מראש ושנה טובה, רוית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעת

מיכל שמש
    28/09/2008

רוית שלום, לא קל להתמודד לבד כל אחר צהריים עם תאומים אנרגטים בני שנתיים, ואני בהחלט מציעה לך להיעזר מדי פעם בבן משפחה או מטפלת.
    בדיקת גבולות הא שם המשחק בגיל שנתיים, ואת צריכה להיות נחושה מולם, ולעמוד על כללי התנהגות. עם זאת, לפני שמזדרזים לחשוב על היפראקטיבות, צריך להתאים את סדר היום למיזגם של הקטנים, שיתכן שצריכים להוציא יותר אנרגיה. ילדים בגיל זה לא זקוקים לצעצועים חדשים רבים, ויתכן שכדאי לתת להם כל פעם רק משחק אחד או שניים. מומלץ לחפש באיזור מגורייך קבוצות הדרכה להורים או להורים לתאומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו