מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות משמעת אצל תאומים בני שנתייםרוית28/09/2008
הי! יש לי תאומים (בנים) בני שנתיים. הם ילדים שובבים ושמחים מאד וגם קשורים זה לזה. הם במעון כבר שנה והגננות מדווחות שהתנהגותם טובה והם ממושמעים. הבעיה היא שאני מגדלת אותם כמעט לבד (בעלי נמצא רק בסופי שבוע עקב עבודתו) והם מאד מאד לא ממושמעים לי. כאשר אני איתם לבד הם כל הזמן בוחנים גבולות - רצים מדבר אסור אחד (נניח, חשמל) לדבר אסור אחר (נניח, מכבים את המחשב). כאשר אני אומרת להם להמתין ליד הרכב - הם דווקא רצים לעבר הכביש וצוחקים ואני אובדת עצות - צעקות לא עוזרות, התעלמות לא עוזרת ואפילו התחלתי עם עונשים לאחרונה וגם מזה הם "עושים צחוק" יחד. אני יודעת שבדר"כ זה מעיד על רצון לתשומת לב ממני אך זה בהחלט לא חסר להם. אני אמא מאד חמה ומפנקת אבל לא מצליחה להפגין סמכותיות כנראה. מה אני עושה לא נכון / כיצד עלי לנהוג??? תודה מראש ושנה טובה, רוית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעת
מיכל שמש28/09/2008רוית שלום, לא קל להתמודד לבד כל אחר צהריים עם תאומים אנרגטים בני שנתיים, ואני בהחלט מציעה לך להיעזר מדי פעם בבן משפחה או מטפלת.
בדיקת גבולות הא שם המשחק בגיל שנתיים, ואת צריכה להיות נחושה מולם, ולעמוד על כללי התנהגות. עם זאת, לפני שמזדרזים לחשוב על היפראקטיבות, צריך להתאים את סדר היום למיזגם של הקטנים, שיתכן שצריכים להוציא יותר אנרגיה. ילדים בגיל זה לא זקוקים לצעצועים חדשים רבים, ויתכן שכדאי לתת להם כל פעם רק משחק אחד או שניים. מומלץ לחפש באיזור מגורייך קבוצות הדרכה להורים או להורים לתאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)