איך הם יודעים???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך הם יודעים???
    שרון
    01/10/2008

יש לי בת בגיל שנה ו - 8 חודשים ובעוד חודשיים יוולד לה ב"ה אח. החלטנו להעסיק אופר שתגור ביחידה נפרדת. תהיה כאן ותעשה את עבודות הבית וגם תעזור בעיקר עם הקטן. ביתי החלה ללכת לגן החל מספטמבר האחרון והסתגלותה טובה מאוד. אני מחזירה אותה כל יום ב 13:00. רוב אחה"צ אני איתה. מעולם לא היתה לה מטפלת רק אני ובעלי והסבתות. לפתע אני חשה בתחושות קנאה ודאגה...מה יהיה אם הקטן שיטופל הרבה גם ע"י האופר בנוסף אליי יתבלבל ויחשוב שהיא אמא שלו?? מה תחשוב הבת שלי כשעוד אישה תיכנס הביתה?? האם היא תחשוב שזו "עוד אמא"??? איך הם מבדילים בין אמא למטפלת?? הרי יש אימהות שיוצאות לעבודה מהבוקר עד הערב...האם ילדיהן מתבלבלים? האם יש מחקרים בנושא?? כשהאופר עוזבת...האם לא נגרם משבר לילד??? אני דואגת מאוד מהעניין. הבת שלי קשורה אליי מאוד מאוד מאוד והאמת זה עושה לי טוב לראות שהיא סומכת עליי, היא מאוד אוהבת גם את אבא שלה, בזמן האחרון היא רוצה בעיקר אותי. האם יש מצב שהיא "תשכח" אותי ברמה מסויימת?? את הקטן אינני מתכוונת להניק כמו את הבת שלי, האם זה יפגע ב"הבנה" שלו מי זו אמא ומי המטפלת??? אנא עזרתכם לכל שאלותיי....אני מודאגת... יערה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך הם יודעים???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא ואופר

מיכל שמש
    02/10/2008

יערה שלום,
    נשמע שאת מיוטרדת מאוד משאלות הנוגעות להתרחבותה של משפחתך הקטנה והשינויים הצפויים.כדאי שתמשיכי בשגרת היום, גם בנוכחות האופר, כך שפעולות בלעדיות אימהיות כמו סיפור לפני השינה ופעילויות ייחודיות נוספות ימשיכו להיעשות על ידך. הילדים ודאי ידעו להבחין בקשר הרגשי האינטנסיבי שלך אליהם.
    לגבי הגדולה- יש להסביר לה מהו מקומה של המטפלת בסיוע לכם,ואין שום סיבה שהקשר הנהדר ביניכם יפדע. כרגע יתכן שהיא מגיבה במתח גם לקראת הלידה הצפויה, וזה טבעי.
    מובן שילדים תקשרים למטפלת , ולכן כדאי שתהיה תחלופה מועטה בין מטפלות. עם זאת, הגורמים הרגשיים היציבים הם ההורים עצמם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו