שיער בתוך הפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיער בתוך הפה
    מיכל
    03/10/2008

שלום. ביתי בת 4. ילדה חברותית, מאושרת ושמחה. לאחרונה התחילה להכניס כל הזמן קצוות שיער לפיה ולמצוץ אותה כל הזמן. זה קורה בבית ובחוץ ( לא יודעת אם גם בגן ). כמו כן מזה זמן היא משחקת אם ציפורני ידיה ורגליה וכאילו מקלפת את הציפורן. חשוב לי לציין כי לפני שבוע היא נגמלה ממוצץ- אך תופעות אלו התחילו גם קודם. האם יתכן שמדובר בשלב חולף- תחילת שנה, גננת חדשה ( אך לא גן חדש ), ילדים חדשים נוספים בגן, או שעליי לפנות הלאה ליעוץ מעמיק יותר ומדובר במשהו רגשי? תודה 1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיער בתוך הפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיער בפה

זהורית אסולין שמחון
    04/10/2008

הכנסת שיער לפה או חפצים אחרים היא אכן ביטוי לכמיהה לחזור לתקופה ינקותית יותר . ייתכן שבצד ההתבגרות והצמיחה שלה כמו השהות בגן שנמצאת והויתור על המוצץ יש עדיין כמיהה להשאר ילדה קטנה. (עד היום יש גם אצל מבוגרים כל מיני עיסוקים עם הפה סיגריות, מסטיקים ,) אפשר לנסות לתת הכרה במשחק או בשיחה לתחושה זו שיש הרבה כיף בלגדול אך גם כיף בלהשאר קטנה. עוד טכניקה שאני פחות ממליצה זה להחליף את השיער בדברים שיותר נורמטיבי להכניס לפה כמו סוכריה על מקל, מסטיק, וכולי (ההסתייגות שלי היא גם ממקום של בטיחות לא ברור אם ילד בן 4 יודע ללעוס ולכן יש סכנת חנק ולא מומלץ, וגם להחליף התמודדות רגשית עם פתרון שקשור לאוכל גם בעיני לא רצוי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו