מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינהדנה204/10/2008
שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים, מגיל 0 הולך לישון לבד, טקס השינה כולל אמירת לילה טוב נשיקה וחיבוק ויוצאים מהחדר, (ישן לילה שלם בלי להתעורר). יש לנו שכן מבוגר שצועק כל היום ללא שליטה ובלילה זה מתגבר, בני החל לפחד ממנו ומלפני שלושה שבועות לערך אינו מוכן להכנס לישון לבד אלא אם אני יושבת לידו, אם אני יוצאת ואומרת שתיכף אבדוק מה איתו הוא קורא לי ואינו מוכן לשכב עד שלא אשב לידו. בלילות האחרונים אף החל להתעורר בלילה ואינו חוזר לישון רק אם אשב לידו, אם אני מסרבת זה מתפתח לצרחות (תופעה שאיננו מכירים אצלו), פרט חשוב נוסף נולד לו אח לפני חודש וחצי... מה עושים? איך מחזירים את שגרת השינה הנפלאה שהייתה לנו???? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
זהורית אסולין שמחון04/10/2008אינפורמציה שלא ציינת היכן ישן התינוק שנולד? האם בחדרכם, בחדרו, מהם דפוסי השינה של התינוק. ייתכן מאד שבנך רואה אותך מתעוררת בלילה לתינוק ומטפלת בו וחלק מהתנהגותו נובעת מחיקוי ורצון לקבל יחס ותשומת לב. זהו גם גיל שבו מתחילים חלומות סיוט והילד שאינו יודע להבחין בין מציאות לחלום משוכנע שמה שחלם עתה ממשי. אני מציעה בבקרים לשאול אותו האם חלם משהו, מה היה בחלום, ולהתחיל להסביר שמה שבחלום אינו ממשי. כן כדאי לחזור לטקסי שינה בתקופה הזו כמו בובת הרגעה ,או כל דבר אחר שמעניק לו בטחון ויוכל לעזור לו לעבור את הלילה. לברר מה מפחיד אותו בלילה ולנסות לעזור לו למצוא דרכים להתגבר על הדבר המפחיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואינפורמציה נוספת
דנה204/10/2008תודה על תשובתך. התינוק ישן בעריסה בחדרנו. הוא אינו מעיר את את הגדול בלילה, הוא קם לאכול פעם בלילה וחוזר לישון. האם להתעקש איתו שאיני מוכנה לשבת לידו, וכשהוא רוצה משהו הוא קורא לי ויודע שאני מיד מגיעה, ולהסתכן בצרחות ואי שיתוף פעולה מצידו או לשבת לידו עד שנרדם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטחון בשינה
זהורית אסולין שמחון05/10/2008אני חושבת שתוכלי לעשות זאת רק אם תהיי בעמדה פנימית שהתנהגות זו אינה הרסנית ואף להיפך באה ממקום שמעניק לו בטחון שאת שם לעזר כשצריך, אם תחווי את עצמך כך תוכלי גם להעביר לו מסר כזה שיחווה כמסר מרגיע ולא יחווה כנטישה. בנוסף חשוב להראות עקביות שכן אם יחוש שבצעקותיו מתיש אותך עד שאת נענית ככניעה ולא לפי צורך התנהגות שכזו תבלבל אותו יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)