מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי התלוננה כי ילד מכיתתה נגע בהענבל04/10/2008
שלום לכם ושנה טובה. היום בני בן ה - 5 בא לספר לי כי בתי בת ה - 7 אמרה לו להוריד את המכנסיים והתחתונים (יש לציין כי בני סיפר לי זאת בנוחכות בתי). כאשר שאלתי אותה, היא בהתחלה הגיבה בשלילה ולאחר מכן אמרה כי ילד מהכיתה שלה נכנס לשירותי הבנות ואמר לה לעשות זאת. תחקרתי אותה לעומק אם אכן קרה דבר כזה בבית הספר והיא היתה עקבית ועמדה על כך שאכן זה קרה. דיברתי עם המחנכת שלה ומסרה שיטפלו בזאת באופן מיידי מול יועצת בית הספר. בעלי אכן מאמין לילדה ואני יותר בספקות. בתי היא ילדה מקסימה אך מאד מניפולטיבית ואני חוששת כי אכן המציאה זאת. נכון לרגע זה אני ממתינה לבירור של יועצת בית הספר, אך מה עלי לעשות מעבר לכך. אם אכן זה יתברר שדיברה אמת, איך ממשיכים מפה הלאה ואיך גורמים לילדה לבוא ולספר מיוזמתה? לי ולילדיי יש קשר מאד פתוח והדוק (אני כל הזמן מדברת איתם ואף נותנת את ההרגשה כי אני פה בשבילם וחשוב שלא יחששו לבוא ולספר הכל. במידה ובתי המציאה זאת, איך היא מגיעה למצב כזה של מחשבה על דברים כאלו ומה עושים? יש לציין כי לפני שבועיים בני אמר גם כי היא כל הזמן רוצה להתנשק איתו בפה. אני מאד מודאגת ולא יודעת מה לעשות. אציין כי שניהם ישנים באותו חדר, הם מאד קשורים ואוהבים אחד את השני. מחכה לתשובה ממכם. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר שירי שדה שרביט05/10/2008ענבל שלום,
מתיאורך עולה כי בתך עסוקה בנושאים בין המינים ובנושאים מיניים באופן שאינו תואם לגילה. ייתכן כי היא חשופה לתכנים אלו, או שאינה יודעת לווסת את הסקרנות הטבעית שבגילה.
אני ממליצה לפנות להתייעצות עם איש מקצוע המתמחה בילדים, על מנת לברר את הנושא עד תומו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
ענבל05/10/2008שלום לך ותודה שענית לי בחזרה. בתי אינה חשופה לתכנים כאלו ואחרים ולי נראה כי אינה מווסתת את סקרנותה כמו שאמרת. האם יועצת בית הספר יכולה לעזור בעניין? או שמה אנו צריכים איש מקצוע אחר? נכון להיום יועצת בית הספר נכנסה לתמונה ואף דיברו עם בתי ועם אותו ילד והנושא נסגר בצורה כזו שהילד התנצל ואמר שזה לא היה בכוונה. הפחד שלי הוא שאם חלילה יקרא באמת משהו איך נוכל לדעת שאכן היא דוברת אמת ונוכל לעזור לה? (כמו סיפור הזאב). בתי היא ילדה אשר מאד מודעת לעצמה, היא יפיפיה, חכמה ומקובלת אך עם זאת דורשת כל הזמן יתר תשומת לב סביבה במובן השלילי. יש לציין כי היא בתי הבכורה ויש לי עוד 2 בנים בני 5 ותינוק בן 10 חודשים. אשמח לקבל את תשובתך המהירה ובמידה ואצטרך לפנות לאיש מקצוע אחר אשמח אם תמליצי לי. אנו גרים באזור ת"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2008לא ברור לי מדוע את חוששת שמא לא תאמיני לבתך ולא תוכלי לעזור לה במקרה הצורך.
לטעמי כדאי להתייעץ בנושא עם פסיכולוג המתמחה בילדים, שיכיר אתכם ויתרשם מהילדה ומהקשרים המשפחתיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)