מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עצה ועזרהס. טובה05/10/2008
בתי בת 3 ילדה מתוקה ואהובה, יש לציין כי היא בת יחידה (אח נוסף בדרך אני בחודש תשיעי) ונכדה יחידה משני הצדדים. לפני מס' חודשים בעלי טס לתקופה של 3 שבועות ומאז שחזר הילדה אפשר לומר "התהפכה". לא מוכנה להישאר אצל הסבים והסבתות אם אנחנו לא שם, כל הזמן אנחנו צריכים להיות בטווח הראייה שלה אחרת היא ממש נכנסת לפאניקה. בשבועות האחרונים מאז החלה גן חדש היא היא רוצה להיות בבית ואם בעלי או אני יוצאים היא מקיאה. דוגמאה נוספת, היינו אצל חברים והגיעו זוג נוסף עם תינוק בן3 חוד' וכשהיא ראתה אותו היא נכנסה להיסטריה התחילה לבכות ושוב הקיאה. הפרידה ממנה בבוקר לגן מאוד קשה, היא עברה לישון איתנו במיטה מה שלא היה קודם וההקאות הללו דבר שמאוד מלחיץ. אודה לכם אם תוכלו לומר לי כיצד להתמודד עם העניין ואיך לטפל בכך. בברכה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות הילדה לשינויים
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2008טובה שלום,
בתך נמצאת כעת במתח רב, עקב שינויים רבים המתרחשים בעת ובעונה אחת: לידה צפויה של אחיה וגן חדש.
נראה כי ההקאה היא תגובה לחרדה של הילדה מפני פרידה מכם. היא חוששת שהתינוק עלול לפגוע בקשר ביניכם ושתיעלמו לה, לא תהיו רגישים מספיק לצרכים שלה ולעובדה שגם היא עדיין ילדה וכדומה.
חשוב ששניכם תקדישו לה כמה שיותר תשומת לב בלעדית בזמן הקרוב. היעזרו גם בקרובי משפחה או מבוגרים אחרים אהובים שיכולים להיות איתה ולהרגיע אותה ככל שניתן. מומלץ לקרוא לילדה גם ספרים בנושא אחים חדשים.
לרוב ההסתגלות להולדת האח אורכת מספר חודשים לאחר הלידה. היו סבלניים.
בהצלחה ולידה קלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ס. טובה06/10/2008אני אכן קוראת לה ספרים ומשתפים אותה בכל. האם אני צריכה לפנות עם הילדה לטיפול או שפשוט הדברים יעלמו עם הזמן? ואיך אני אמרוה להגיב להקאות שלה? לשינה איתנו במיטה? היא ילדה יחסית חרדתית לא יכולה לסבול רעש סביבה היא נבהלת מכך. אודה לתשובתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטובה
ד''ר שירי שדה שרביט06/10/2008ייתכן כי כדאי לפנות להדרכת הורים ממוקדת, על מנת לקבל סיוע בהרגעת החרדות העזות של הילדה. במידה והדבר לא מסתדר בקרוב עקב הלידה הצפויה, חשוב מאוד בינתיים שתרגיעו את בתכם, הן במלים והן במחוות גופניות כמו חיבוק. לגבי השינה, הקפידו על שגרה קבועה של הירדמות: ארוחת ערב משפחתית במידת האפשר, אמבטיה מרגיעה, ואז קריאת סיפור כשהיא במיטה. כמו כן, חשוב שתגובותיכם תהיינה אחידות ועקביות. אם היא מתעוררת, החזירו אותה למיטה ושבו לידה ככל שתזדקק בלילות הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)