מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר סבוךענת06/10/2008
שלום רב! אני אמא לשניים, ילדה בת כמעט בת חמש וילד בן שנה ושלושה חודשים. יש לי בעיה עם ביתי ואנחנו כל הזמן בעימותים לגבי החברות שהיא פתחה עם ילדה בגן. יש לה חברה אחת שהיא יחד עמה בגן כבר כשנה והן חברות מאוד קרובות וגם השנה באותו גן וצמודות אחת לשנייה וכמעט לא מאפשרות לילדות אחרות להתחבר אליהן. בתחילת השנה, הגיעו ילדים חדשים לגן, ביתי יצרה קשר עם חברה חדשה אך החברה הנוכחית אמרה לה שלא תשחק איתה והן הפסיקו לשתף אותה וכנ"ל היה גם מהכיוון השני. הגננת אומרת שיש ביניהן קשר סבוך ורכושני אחת לשנייה. (אני לא מתחברת ולא מסמפטת את אמה של הילדה ואת ביתה היא בן אדם לא ישר, מניפולטיבי ועם אנרגיות שליליות כלפי הגננת והגן ואין לי רצון לפתח עמה כל קשר) ביתי מאוד קשורה לילדה שלה. המצב הגיע עד כדי כך שכאשר אני מציעה לביתי להזין חברות אחרות לבית היא אמנם מסכימה אך לא בלב שלם ומשחקת איתן יפה כשהן מגיעות אולם, היא מפחדת לומר לחברה הנוכחית שהיא נפגשת עם עוד חברות אולי כדי לא לפגוע בה.. אני חושבת שהקשר עם החברה הוא לא קשר בריא, נראה לי שביתי מפחדת לשחק עם עוד ילדות אחרות כדי לא לפגוע בילדה הזו, יש לקשר הזה השפעות שליליות, הדעה של חברתה מאוד משפיע על ביתי. הנזק שהיא לא מרחיבה את המעגלים החברתיים ו/או מתמודדת עם עוד ילדים ומצבים חדשים..מעבר לכך שמדובר בילדה (בחברה של ביתי) עם קשיים מבחינה נפשית לאחר אבחון היא לא מתנהגת כגילה (בת 6), לא משתתפת כמעט בגן, יש לה פחדים וכנראה מפחדת שביתי תעזוב אותה ולכל מקום צריכה את אמה לידה. מה אפשר לעשות, זה מפריע לי ולקשר ביומיום ו/או במפגשים בגן. כיצד אוכל להתנהג ו/או לשכנע את ביתי שחשוב לפתח עוד קשרים חברתיים חוץ מהקשר הנוכחי. כי כל הניסיונות בשיחות לא ממש עזרו, אני מנסה ואנסה להפגיש אחה"צ בינה לבין חברות אחרות אבל בגן היא שוב משחקת עם אותה אחת. מודה לך על היענותך המהירה. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר סבוך
ד''ר דוד וילנסקי06/10/2008אין לי תשובה ברורה. נשמה מצב די קשה. נדמה לי שאת פועלת נכון כשאת מעודדת קשרים עם ילדים אחרים אחרי שעות הגן. נשמע שהילדה השנייה במצוקה ואולי אפשר לגייס את הגננת לעזור לילדה לפתח קשרים עם עוד ילדים הוץ בהבת שלך וגם לתת לבת שלך את האו קיי לשחק עם ילדים אחרים. במידה ואת לא רואה התקדמות תפני שוב לאחרים בצוות שלנו. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)