מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה לישוןדיאנה04/07/2007
שלום,
רציתי להתייעץ איתך,
אני ממש בתוך כל העניין הזה של הורות חיובית- הייתי בסדנאות קוראת המון ספרים ומאמרים בנושא ההורות אז אפשר להגיד שיש לי די ידע בפרוייקט הזה שניקרא הורות אבל יחד עם זאת עדיין לפעמים יש לי הרבה חוסר ביטחון לגבי האם אני נוהגת נכון במצב מסויים
אז הינה לדוגמא, בני בן 2.5 רגיל לישון צהריים מהיום שנולד. לא וויתרתי לו בנושא הזה זה היה טבו בשבילי כי ידעתי כמה שזה נחוץ להתפתחותו. וגם את שנת הלילה היה הולך ברצון עד כה.
והינה עכשיו לאחרונה הילד חוזר מהגן בשעה 13:00 ולא רוצה ללכת לישון בצהריים כולל הלילה , אנחנו מכינים אותו מראש חצי שעה/רבע שעה לפני והוא אומר בסדר ואחרי זה בוכה ומושך את הזמן . ניסיתי לשבת איתו לפני השינה ככה בכיף ללטף אותו ולהיות איתו הורדנו הילוך והכל אבל כלום ברגע שאומרים לו ללכת לישון ולוקחים אותו לכיוון החדר הוא בוכה אני אומרת לו אני יודעת שאתה רוצה להמשיך להיות ער וכו' אבל הגוף שלך עייף וצריל לנוח והגיע הזמן ללכת לישון" ושוב בכי אז אין לנו ברירה ופשוט לקחת אותו איך שהוא ולהתעלם מהבכי , זה בערך לוקח לו 5 דק' בכי ואז נירדם.
שאלתי האם זה בסדר להניח את הילד למרות שהוא בוכה במיטה ולעמוד על שלנו אחרי כל ניסיונות ההסבר והאמפתיה , כי הוא בוכה לפרק זמן קצר ואז נירדם. האם לא ניגרם לו נזק בזה שאנחנו מתעלמים מהבכי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שרון באומל04/07/2007שלום דידי.
בגיל בו נמצא בנך מתחילים לצוץ פחדים הקשורים לפרידה, כאשר הלילה מסמל את הפרידה האולטימטיבית. ילד עדיין לא מסוגל להבין את המחזוריות של עוררות שינה, וההרדמות יכולה לעורר חרדה מסוג של הוא לא יקום יותר (חרדת מוות). כתוצאה מכך, בגיל זה וקצת הלאה מתעוררים פחדים הקשורים לחושך, מפלצות וכו'. כלהנ"ל קשורים לפרידת הלילה.
לפיכך, הייתי מתייחסת לחוסר הרצון שלו לישון בהתאם. יש ספרים מצויינים בנושא מפלצות והתגברות על ה]חד מהם, כאשר הם גם יכולים לעורר שיחה בנושא. לא חייבים לקרוא אותם לפני השינה, אבל כדאי לדבר איתו על הפחדיםשלו דרך הספרים.
בנוסף, הייתי מציעה לומר לו משהו בנוסח "שמתי לב שאתה מאוד לא רוצה ללכת לישון בזמן האחרון. יכול להיות ששאתה פוחד מהחושך, לא נעים לך לא להיות אתנו יותר וכו'". הידיעה שלו שאת מבינה את המתרחש בעולמו הפנימי יכולה להקל עליו מאוד.
בנוסף, הייתי מנסה להסביר שאחרי כל לילה מגיע יום. שאחרי שינה מגיעה ההתעוררות. אולי כדאי להציע לו לישון עם דובי או עם אור קטן בחדר - משהו שהוא ירגיש ששומר עליו בלילה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)