מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בגן חובהרמית07/10/2008
ביתי בת ה- 5 בגן חובה , ילדה מאוד מתוקה ילדת TOM BOY , עקשנית ויודעת בדיוק מה היא רוצה מעצמה, קשה לשכנע אותה בדברים מסוימים. ילדה מאוד חכמה. בזמן האחרון היא הפכה להיות ילדה כועסת, מתפרצת ואף מבטאת את דבריה בצעקות. בבית אין שינוי כלשהו , יש לה שני אחים תאומים בני שנתיים. היום קיבלתי שיחת טלפון מהגננת שטוענת כי הילדה נתנה מכה לעוזרת גננת פעם שניה השבוע ושאלה אותי האם קורה משהו בבית השבתי לה שלא אין שום דבר חריג. ראשית כעסתי כי לא עידכנה אותי כבר בפעם הראשונה- התנהגות זאת לא נראתה אצלה עד היום. שאלתי את הגננת עם קורה משהו בגן והיא אמרה שלא שהיא דווקא מאוד מקובלת ונמצאת בחבורה החזקה והמקובלת בגן. אבקש עזרה לאמר לי איך לפעול עם הילדה, כיצד להגיב , חשוב לי שתדע חד משמעית שמעשה זה לא מקובל בכלל וכמובן חמור. תודה מראש רמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות אלימות
זהורית אסולין שמחון11/10/2008מכות הינן אחד מאופני התקשורת של ילדים כדרך לבטא קושי כלשהו או לחלופין להשיג משהו שבדרכים אחרות אינם מאמינים כי מסוגלים. אמירתך היא חד משמעית וכך גם צריכה להיות כלפיה שאינך מקבלת בשום פנים ואופן התנהגות מסוג זה כלפי אף אחד ולא משנה הסיבה. יחד עם זאת נסי להבין יחד איתה מה קרה , מה מטריד אותה מה הביא אותה להתנהגויות אלו. ברור שהיכולת שלה להסביר את עצמה מוגבלת אבל עדיין ייתכן שתפתח בפנייך כיווני חשיבה חדשים, אולי מחקה ילד אחר בגן שרוצה להיות כמוהו, אולי שוב צפה ועולה הקנאה כלפי אחיה שנמצאים באזשהו שלב התפתחותי חדש שגורר תשומת לב, או כל סיבה אחרת. בהתאם לגורמים שיוכלו להסביר את התנהגותה תוכלי לעזור לה ולהעניק לה רפרוטאר אחר של תגובות לגיטימיות לרגש אותו חשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיות ממשיכות
רמית15/10/2008ראשית תודה על תגובתך. לצערי אני לא מצליחה להגיע לשיחה עם ביתי על הנושא בגן. בכל הדרכים אשר ניסיתי לדבר איתה רק אמרתי את המילה גן היא הופכת להיות עצבנית וכועסת ואומרת כי היא לא רוצה לדבר על הגן. היא ממשיכה לתת מכה לעוזרת גננת ומתנהגת בכעס ובצעקות. ברור לי שלא טוב לה בגן ואני לא מצליחה להבין מה קורה. הגננת בקשר איתי מאז המקרה הראשון וגם אליה היא לא נפתחת וכאשר היא שואלת אותה אם מישהו מציק לה בגן היא עונה לה בצעקה שלא. הבהרתי לה חד משמעית שמכות זה לא מקובל עליי , אבל למרות זאת היא ממשיכה עם זה. עד המקרה הראשון אף פעם היא לא התנהגה בצורה כזאת אני ממש אובדת עצות ולא יודעת כיצד לפעול אבקש את עצתך על מנת שתחזור להיות הילדה השמחה שהיתה ולמגר את התופעה. תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתצפית בגן על הילדה
זהורית אסולין15/10/2008כיוון שנשמע שעיקר הקושי הוא בגן ומול הצוות הייתי מבקשת מהגננת לקבוע פגישה משותפת עם פסיכולוגית הגן. הפסיכולוגית תגיע לביקור ותערוך תצפית שתוכל לעזור בהבנה מה מביא את ביתך להתפרצויות אלו. לאחר מכן תוכל לתת את המלצותיה בהתאם לתצפית ולשיחה שתערוך איתך, עם הצוות ואולי עם הבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)