ילדה חצופה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה חצופה
    שירי
    07/10/2008

ביתי בת שש ועל פניו היא ילדה מקסימה. היא ידידותית, חייכנית, חברותית ויש לה את הצד הביישני מאוד מזרים. אך לא כך הדבר עם האנשים הקרובים. היא מתחצפת, היא עונה תמיד כדי לא להישאר חייבת, לדוגמא: אמרה לדודה מבוגרת "תלכי מכאן ותצאי מהחדר" בביתה של הדודה למרות שלא אמרה לה כלום, מתחצפת לסבתות שלה כמו: אני מחליטה, את חצופה, למה באת לקחת אותי מוקדם מהגן וכו'. אני יודעת שדברים באים מהבית בדר"כ והילדים שומעים את הקרובים אליהם אך לא במקרה זה. אני לא מדברת כך ולא אביה. אין בה שמץ של תמימות שאמורה להיות לילדה בגילה ואני חוששת ממה שאני מגדלת. אם עכשיו היא מדברת כך מה יהיה אח"כ לכשתגדל. ברור לי שאני צריכה לעצור את זה ומהר והשאלה היא איך? התעלמות או תקיפות? עונשים או ליטופים? עושה רושם שכלום כבר לא מרתיע אותה כשאני כועסת ואולי אני לא כועסת נכון. אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה חצופה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בישנית וחצופה

dvori
    09/10/2008

ניכר כי ביתך מתנדנדת ממש חזק בין חוסר ביטחון לנסיונות להציג ביטחון מופרז. אל תגערי בה. עני לה תמיד בטון רגוע. אל תטיפי לה. אל תתערבי בתקשורת שלה עם סבתה. תני להן לנהל את התקשורת ביניהן, כל כמה שזה יראה לך בלתי אפשרי, זה חיוני! ביתך מחפשת את האיזון והיא תמצא אותו! סימכי עליה! תני לה משימות שאת יודעת בודאות שהיא תוכל לבצע ואז תחמיאי לה ספציפית על ביצוע המשימה הזו. לא יותר. אל תגדירי את ביתך בקיצונויות, לא לטוב ולא לרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות לחוצפה

מיכל שמש
    12/10/2008

בהמשך לעצות הנבונות שניתנו, אני מציעה לדבר םע הילדה על כיצד מדברים באופן מנומס, כאשר בהחלט ניתו להציב לה גם קוים אדומים של אמירות שאינן מקובלות. כדאי לחזק ככל האפשר על התנהגות חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו