מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מודאגתקרן10/10/2008
שלום רב, אני אמא למאיה בת השנתיים וחצי ולזיו בן שמונה חודשים. לאחרונה אני מרגישה שמאיה קצת מפחדת יותר מדברים מבעבר (משאית, צעצועים מסוימים רעשים וכד) אני ייחסתי זאת לגיל שלה- האם אני טועה וזה יכול להראות על משהו אחר? היום הייתי בגן שלה והגננת אמרה לי שהיא רואה שבזמן האחרון בשעות הבוקר מאיה לפעמים פתאום בוהה באוויר ונכנסת לשניה לעולם אחר- זו תופעה שאני מכירה אצלה וראיתי את זה כחלום בהקיץ -היא ננעלת בעיניים לכמה שניות על נק באוויר וחוזרת להתנהג רגיל. הגננת ציינה שבשעה של המפגש היא פעילה נורא ומשתתפת וזוכרת את כל הפרטים שנלמדו במפגש ואחכ כשהם יושבים לצייר וכאלה לפעמים זה קורה. לה. שאלתי היא האם זה יכול להראות סימן לבעיה כלשהי או שזה דבר נורמלי? בנוסף ציינה הגננת שכשמאיה מציירת היא מורחת את הצבע במקום אחד בדף ולא מתפרסת על הדף כולו - אני לא שמתי לב הציורים שלה בד"כ הם קשקוש על הדף עם כל מיני צבעים ולא תחימה של צורה או ציור בתוך הקווים מה שלא נראה לי שילדה בת שנתיים וחצי צריכה לדעת לעשות- האם אני טועה ? אודה על חוות דעתכם ועזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלימה בהקיץ
זהורית אסולין שמחון10/10/2008לגבי הפחדים ייתכן שעכשיו יש לה יותר יכולות לבטא פחדים שגם קודם לכן הרגישה והיו חסרות לה מילים. אפשרות אחרת שהפחדים הם סביב רעשים שנחווים אצלה בצורה אחרת ועל כן מעוררים יותר פחד.
לגבי ההתנתקויות ישנה תופעה שהיא טבעית לחלוטין שנקראת חלימה בהקיץ שבה הילד מתכנס לעולם פנימי לרגע. המבדיל בין תופעה זו לתופעה אחרת של ניתוקים הוא שברגע שאתה קורא את שמו של הילד הוא חוזר לקשר, וכן שהחלימה אינה פוגעת בתפקודו. נשמע מתיאורך שמאיה עירנית במפגשית ומשתפת פעולה ולרגעים צריכה קצת להתכנס להרגעות (מי מאיתנו לא עושה זאת מול הטלווזיה למשל). אם את או הגננת עדיין מוטרדות מהיבטים התפתחותיים אלו או אחרים שאינם מפורטים פה הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלימה בהקיץ
קרן12/10/2008שלום שוב, ראשית תודה על תגובתך המהירה . שאלה נוספת שיש לי היא שלאחרונה שמתי לב שבתי מציירת המון בצבע שחור. האם זה עשוי להראות על משהו רגשי שהיא עוברת או שאין לזה שום משמעות? אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציורי יילדים
זהורית אסולין שמחון12/10/2008הדעות לגבי ציורי ילידם חלוקות ישנם שמייחסים משמעות רבה למשמעות הציור, תכניו , אופן הציור ואחרים טוענים שזהו כלי אבחנתי שאינו מתוקף ועל כן יש להזהר בהשערות שמשערים על ילדים על בסיס ציורים
ספציפית לגבי הצבע השחור. צבע זה טעון אצלנו כמבוגרים ברגשות שליליים והצבע מסמל עבורנו דכאון, אבל, וכולי. לא כך בהכרח אצל ילדים, יש להתייחס בניתוח הציור גם לתכני הציור ולאופן הציור (מוקטן לעומת מוגדל וכולי) וכדאי שאיש מקצוע יעשה זאת. אם הגננת חושבת שציוריה חריגים בנורמות ההתפתחותיות ביחס לשאר הילדים בגן יש לבחון את הסיבות לשונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)