אחרי גירושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחרי גירושין
    ליאת
    11/10/2008

שלום, יש לי ילדה מקסימה בת 6 וחצי.אביה ואני התגרשנו לפני כ 3 שנים. שלושה חודשים לאחר הגירושין הכרתי את בעלי הנוכחי (אחנו נשואים שנה). לפני 9 חודשים נולד ילדנו המשותף, אח לביתי עמית. למשפחה הצטרף בנו בן ה 9 של בעלי שישן אצלנו פעמיים בשבוע וכל שבת שניה. לצערי אביה לא היה מעוניין בסידורי ראיה קבועים ולאחר הגירושים הוא ניתק קשר למס' חודשים. כעת הוא מגיע אחת לשבוע ולעיתים שבועיים ולוקח אותה לכמה שעות והיא מאושרת כשהוא מגיע.נראה היה שעמית מקבלת בצורה בוגרת את הפרידה מאביה ואת השינויים בחייה אבל בשנה האחרונה חל מפנה בהתנהגותה. מילדה טובה וממושמעת, נעימה וחביבה היא הפכה לחסרת קשב, עקשנית והיא בוכה לא הפסקה מכל דבר קטן. היא אוהבת את אחיה הקטן אבל מציקה לו ללא הרף. לעיתים "תפסתי" אותה סותמת לו את האף ומצחקקת כשהוא נחבל. עם בנו של בעלי היא מסתדרת מצויין ומחכה לימי הביקור שלו. יש לה התפרצויות זעם ואני מוצאת את עצמי מתאפקת שלא להגיב בחומרה. הימים איתה הפכו פשוט לבילתי נסבלים ואני לא יודעת איך להתמודד עם הכעס שלה ושלי. כולם מסביבי חושבים שהיא צריכה טיפול ולי אין מושג היכן ומאיפה להתחיל. מרגישה במצוקה. יש לה פוטנציאל אדיר ואני פוחדת שעם הזמן היא תגלה מצוקות גדולות יותר. אודה לעזרה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי גירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושים

זהורית אסולין שמחון
    11/10/2008

תהליך הגירושים עבור ילדים הוא סוג של אובדן וכמו כל מפגש עם אובדן בכל שלב בהתבגרות אנו זקוקים לעיבוד מחדש של החוויה ומבינים משהו אחר עליה שלא הבנו קודם לכן. על כן גם אם עד עתה נראה שעמית קיבלה בבגרות את כל תהליך הפרידה ייתכן שעכשיו עקב התפתחות קוגנטיבית ורגשית, היא חווה שוב את חווית האובדן והכאב הכרוכה בעובדה שמשפחת הגרעין שלה התפרקה. ייתכן שלנוכח התינוק שבוודאי מתחיל למשוך יותר ויותר תשומת לב עקב ההתפתחות המוטורית שלו , היא חוששת למקומה במשפחה וכל התנהגויותיה הם ביטוי לחרדות שמקננות בדמיונה.

שוחחי איתה על תחושתיה כלפי מקומה במשפחה , הניחי לה לבטא כעס עליך (למרות שאת נוכחת בחייה לעומת אביה) הניחי לבטא כעס על התינוק החדש ועל הטלטלה שהיא עוברת בעקבות השינויים המשפחתיים. אם אינך רגועה ואת עדיין רואה התנהגויות שמטרידות אותך, פני להדרכה ולבחינת השאלה האם יש צורך בטיפול אצל איש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל ליאת

ד''ר דוד וילנסקי
    11/10/2008

אם כולם חושבים שהיא צריכה טיפול נראה לי שכדאי לפנות ליעוץ. אני לא יודע ביזה איזור אתם גרים אבל בדרך כלל יש תחנה לבריאות הנפש במידע שאתם רוצים שירות ציבורי. הרופא ילדים או משפחה גם יכול להמליץ על שירותים פסיכולוגיים. בינתיים הייתי מנסה לשקף לה במילים מה שמפריעה לה. למשל אם היא מציקה לתינוק את יכולה להגיד: אני רואה שקצת מפריעה שיש תינוק חדש בבית. את יכולה להגיד לי כשזה מפריעה לך, אבל לא יכולה ל..... ד"ר דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ליאת
    17/10/2008

תודה על תגובתכם. אני חושבת בכ"ז אנחנו נפנה ליעוץ. אבקש חוות דעת איזה טיפול רצוי ומה ההבדל בין שיחות לטיפול קוגנטיבי ומה מתאים נוכח הסיטואציה.
    אנחנו מתגוררים בגבעתיים.
    רוצה לציין שלפני שנה היינו בשיחות אצל פסיכולוגית ילדים כארבעה מפגשים שלאחריהם היא הודיעה שעמית לא זקוקה לטיפול. מאז אני חייבת לציין שיש הרעה בהתנהגותה ואני מנסה להתנהג בקור רוח ולדבר איתה על תחושותיה אבל זה לא נראה לי הפתרון.זקוקות לעזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישות טיפוליות

זהורית אסולין שמחון
    17/10/2008

ייתכן שבהערכה שנעשתה לפני כשנה באמת לא היה צורך בטיפול רגשי לביתך, ולנוכח השינויים שחוותה המשפחה צורך זה עלה.
    ישנן מספר אפשרויות האחת היא ללכת להתייעצות הודרכת הורים,יתכן שאת השינוי את תוכלי לעשות עם ביתך דרך הדרכה שתקבלי.

טיפול קוגנטיבי יעיל מאד במקרים של פחדים ספציפים, חרדות, בעיות התנהגות ועיקר מטרתו לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות.

טיפול פסיכולוגי רגשי (בגיל הזה בד"כ במשחק) נועד לעזור לביתך להבין את סערת הרגשות שחלה בתוכה ומביאה אותה להתנהגויות אלו, מטרת המפגשים לתת מילים למחשבות או רגשות שעד עתה פחדה לדבר עליהם כי הרגישה עימם ילדה רעה או אשמה.

הדבר הטוב ביותר היא שתפנו לפסיכולוג שיבחן את הבעיה באופן פרטני ויציע את שיטת הטיפול הטובה ביותר עבורך ועבור ביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו