ילדי בן ה4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדי בן ה4
    שגית
    12/10/2008

שלום וברכה, בני בן 4 נכנס לגן חדש ממעון בקיבוץ בו אפשרו לו חופש יצירה, משם עבר השנה לגן עם גבולות יותר נוקשים, ללא שנת צהריים ועם 3 מפגשים בני 15 דקות כל אחד. הגננת מתלוננת שהוא לא רגוע במפגש, מפריע לילדים ובאופן כמעט קבוע הוא יושב בצד ולא במעגל המפגש. אני חוששת לו מבחינה רגשית מכוון שהוא גם עדיין לא רכש חברים. קשה לי עם התלונות החוזרות והנשנות על שהוא לא רגוע. מצד שני היא אומרת שהוא חכם וזוכר הכל מהמפגשים ועונה על שאלות למרות שהוא יושב בצד. מרחוק הוא משתתף. מה עושים. בני ילד אנרגטי ושמח ובבית בוחן את הגבולות שלי אך קשוב לחלוטין ומתנהג בצורה ראויה. מה עושים?? האם לערב פסיכולוגית של הגן??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדי בן ה4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות הילד לגן חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/10/2008

שגית שלום,
    תהליך ההסתגלות לגן חדש אורך זמן לכל ילד. בנך נאלץ להתמודד עם היכרות של מסגרת חדשה, ילדים חדשים וכללים שונים מבעבר. ההתיחסות החינוכית לילדים בני ארבע היא שונה מזו כלפי ילדים בגיל צעיר יותר, ומדגישה יותר שמירה על גבולות וחוקים, והוא אינו מורגל מספיק בכך.
    עזרי לבנך לעבור את תקופת ההסתגלות על ידי הפחתת המתח בו הוא נמצא, הזמנת ילדים מהגן לפעילות משותפת אחהצ, וכדומה. כדאי גם לשוחח עם הגננת על הנסיונות מצידה להרגעת בנך ועזרה בהסתגלותו למסגרת החדשה. תוכלי גם להתייעץ עם פסיכולוגית הגן מהי התרשמותה מהילד.
    ראי גם תגובות קודמות כאן בפורום בנושא הגנים, זה עניין שמטריד הורים רבים בתקופה זו של השנה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו