מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים בבקריםענת12/10/2008
שלום יש לי 3 ילדים שתי בנות (אחת 9 השניה 6) ועוד בן 2.5. הבקרים בעייתיים אצלנו ומורטי עצבים, צעקות ולחצים. אני מעירה את כולם ב- רבע לשבע בבוקר, צריכים לצאת מהבית ב- 7:25 כדי לא להיכנס לפקקים ולהגיע בזמן לבתי ספר גן ועבודה. היחיד שמאורגן בזמן זה הקטן משום שאני מארגנת אותו. הבת הגדולה שלי מבקשת כל רגע עוד חמש דקות, ובסוף היא יוצאת מהמיטה רק ב- 7:20 ואז מתחיל הבלגן אין לי בגדים, איפה נעלים, צחצחי שיניים וכו', הילדה בת ה- 6 בעקבותיה. שיטה אחת שנקטתי זה לשלוף מהמיטה ולהעמידן על הרגליים, אבל זאת שיטה קצת אלימה בעיניי, אם כי עבדה. השיטה השנייה שנקטתי היא להגיד להן שאני לא באה יותר להעיר ושזו אחריותן לקום ולהתאגן, ובשיטה הזו הן עדיין קמו מאוחר והתלבשו בחדר המדרגות, חשבתי שזה יפריע להן, אבל חוץ מאשר לי לא הפריע לאף אחת, והן יצאו מהבית מבלי לצחצח שיניים ולרחוץ פנים, לאכול ארוחת בוקר זה משהו שלא קורה אצלנו. מה אפשר לעשות? היום בבוקר אני כבר הגעתי רועדת מרוב עצבים לעבודה ורק אחרי כמה שעות נרגעתי. אני לא רוצה לעבור את הלחץ הזה כל בוקר. מה עושים? זועקת לעזרה. אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בבקרים
ד''ר שירי שדה שרביט12/10/2008ענת שלום,
ההתארגנות בבוקר והיציאה מהבית תהיינה פשוטות יותר ככל שיהיה יותר תכנון מראש. הפרט הראשון הינו שעת השינה של ילדייך. אם לבתך קשה להתעורר, זה סימן שהיא אינה ישנה מספיק. חשוב לקבוע שעת שינה שמותאמת לגילה ולשעת הקימה. בנוסף, הרגילי את בנותייך לבחור מראש את הבגדים שירצו ללבוש ולהניחם על כסא בחדר. עשי זאת גם את לגבי בנך הצעיר. תכנונים אלו יחסכו זמן של נסיונות השכמה ועימותים. השתדלי להיות מוכנה בעצמך, לפני שאת מעירה את ילדייך, על מנת שתוכלי להיות פנויה לעזור להם בבקרים.
חשוב גם שתדברי עם בנותייך ותשמעי מהן כיצד הן יכולות להתארגן טוב יותר, ועודדי התנהגות בוגרת.
לא כתבת אם את הורה יחיד או שיש לך בן זוג בבית. אם נמצא מבוגר נוסף, כדאי מאוד שיהיה מעורב בשעות הבוקר, כיוון שהכנת והסעת שלושה ילדים בבוקר זו משימה לא פשוטה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בבקרים
ענת12/10/2008שירי שלום. תודה רבה שחזרת אלי. אצלנו בבית שעת ההשכבה היא 20:30. אני חושבת שזוהי שעה סבירה לאור ההספק שצריך להספיק עד לשעת השינה, שיעורים, חברים, קצת טלויזיה, קצת אמא אבא, ארוחת ערב ומקלחות. אנחנו מכינים הכל ערב קודם, ביגוד (על פי רוב) תיק לבי"ס (תמיד) הבעיה היא בקימה בבוקר, איך גורמים להן לצאת מהמיטה. כי ברגע שהן יוצאות הן מתארגנות לבד, הבעיה היא עד שהן יוצאות מהמיטה לוקח זמן. אני לבד בבוקר ואין לי עזרה, ואכן קשה לפזר 3 ילדים, אך אני רוצה שהן ייקחו אחריות על עצמן לקום ולהתארגן. איך עושים את זה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת - המשך
ד''ר שירי שדה שרביט14/10/2008שלום,
כדאי לשבת עם שתי הגדולות שהן מספיק גדולות כדי להבין את הצורך באחריות שלהן. הסבירי להן באופן גלוי ובשפה פשוטה גם את העובדה שהן מצופות בגילן לקחת אחריות על ההתארגנות בבוקר וגם כי הקש'יים בבוקר מכניסים אותך למתח ופוגעים ביכולת שלך להמשיך בעבודה ברוגע. שאלי אותן איזו שעת השכמה היא מתאימה בעיניהן. בשלב הראשון אני ממליצה להנהיג מסגרת של חיזוקים - שהילדות יציעו ואת תבחרי מה נראה לך סביר - וכמובן יש להרבות בתשבוחות ועידוד. רק במידה והדבר לא יצלח, אפשר להמשיך לסנקציות קלות, לדוגמא לא לאפשר לצפות בתוכנית אהובה בטלוויזיה ביום בו הילדה הקשתה על ההתארגנות בבוקר.
הפעילי כמובן שיקול דעת באשר לתרומה של הילדות. למשל, מרבית הילדים בגילאים אלו לא קמים עם שעון מעורר ויש להעירם, גם מספר פעמים.
שתי הערות לסיום: באמצעות המשא ומתן ה"נקודתי" על ההתארגנות בבוקר, ילדייך יכולים ללמוד שיעורים חשובים בנושאי אחריות, תכנון והתחשבות בזולת, אשר משמעותיים גם בתחומים אחרים. בנוסף, גם אם את הנושאת בנטל בבוקר, חשוב מאוד שכל הדיון וההתנהלות עם הבנות יהיו עם מעורבות ונוכחות האב ככל שניתן (למשל בשיחה, בתכנון ובתגובות).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)