הרגלי למידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הרגלי למידה
    נועה
    14/10/2008

צהריים טובים, בני בקרוב בן 7, לומד בכתה א'. הוא ילד מאד מאד נבון, הגיע לבית הספר כשהוא קורא וכותב ובעל חשיבה מתמטית יוצאת דופן. לעניות דעתינו ולכך מצטרף הצוות שהיה במחיצתו עד כה סביר שיאובחן בהמשך כמחונן. ובכן "צרתינו" ..הינה צרת עשירים..ובכל זאת אשמח לחוות דעתכם כיצד עלי לנהוג בסוגיה הבאה: בבית הספר הוא עושה את כל המוטל עליו (הכל קל לו מאד)וכך מגיע הביתה מדי יום ללא שיעורים. כך יוצא שכל יום משעות הצהריים הוא מול הטלוויזיה, מחשב,שעות על גבי שעות...וכמובן אחהצ חברים וחוגים. החלטתי שמדי יום נעשה יחדיו 2 עמודים בחוברת העשרה שקניתי לו. הדבר לוקח לו לא יותר מ 10 דקות, אולם הוא מסרב לעשות, הכל נעשה תוך כדי בכי שלו הוא רוצה לטלוויזיה או למחשב. הסבריי שאחר כך יהיו לו שעות רבות פנויות לא עוזרות. וכאן אני בדילמה, מצד אחד לא ללחוץ כי בעצם את החומר שהוא צריך לדעת הוא יודע, אולם מצד שני, אני רואה עד כמה הוא עצל , לא אוהב להתאמץ ואני חושבת שצריך לשלב גם לימודים (מעט)וגם את כל ההנאות אחר כך.למעשה שנתיים שהוא היה בגן ולא עשיתי איתו כלום מתוך עקרון..שלתת לו להיות "ילד.."ולא להצטרף לתחרות ההורית.., אולם החשש שלי שכל החוכמה לא תעזור אם ימשיך להיות כזה עצל עם התקפי זעם שמעולם לא היו לו..כשהוא מתבקש להתישב ולפתור עמוד שניים. אודה לכם אם תנחו אותי כיצד כדאי לפעול.., להניח? או לא לוותר? 0אציין שכשהוא כבר מכין את המטלות אזי כבר מהשעה 2 בצהריים הוא אחרי אוכל, מקלחת ושיעורים ולפניו זמן פנוי רב..) בברכה, נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי למידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבה מתמטית יוצאת דופן

dvori
    14/10/2008

ברור שבנך נבון ולכן כדאי לך לפתח את תחומי העניין שלו ולהעשירו גם לרוחב, כלומר לצאת מהבית למוזיאונים אקטיביים, בהם הוא יכול לגעת ולנסות כל מיני דברים, לצאת לתיאטרון, ליצור איתו, לבנות מחומרים שונים ולשחק משחקי אתגר. עודדי אותו לפתח תחביבים. בקשר לחשיבה המתמטית יוצאת דופן, יש ספר מאתגר במיוחד לגילו: חשבון פשוט באמת. נסי לשאול עליו בצומת ספרים או בכל חנות ספרים אחרת. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן חן על ההתיחסות, תודה.

נועה
    14/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו