מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני נגרר אחרי ילד "שובב" בגןאמא של איתמר05/07/2007
שלום רב!
בני בן 4.5 ויש לי בת בת שנתיים וחצי .
ב - 3 ימים האחרונים אני מגיעה לקחת אותו מהגן ומדווחים לי שהוא לא התנהג יפה ושהוא נגרר אחרי ילד אחר שידוע בגן כילד "שובב" ובעייתי. (אפילו היום אמרה לי אחת הסייעות שכל כך חבל כי הוא ילד מקסים ונגרא אחרי ...)
שאני שואלת אותו הוא אומר לי ... אמר לי לעשות את זה .
אני מסבירה לי שצריך להפעיל את שיקול הדעת ורק הוא מחליט לעצמו .ושהוא יכול להיות חבר של כולם אך שרואה שהם עושים מעשה לא טוב הוא צריך לעצור ולהגיד את זה אני לא עושה
בכל מקרה ביום הראשון לא התייחסתי כל כך שהעירו בגן ביום השני דיברנו והוא הבטיח שלא יגרר אחריו אך היום כבר אמרתי לו שנגיע הביתה הוא לא יראה טלויזיה ויהיה בחדר. ושאני לא מרשה לו יותר לשחק עם...
כשהגענו הביתה הוא אפילו הזכיר לי שהוא צריך להכנס לחדר אחרי 20 דק' כל כך כאב לי שנכסתי לחדר אמרתי לו אם הוא חשב קצת והוא אמר שכן והוא מבטיח להתנהג יפה ולא לשחק עם ...
אין לי מושג אם נכון היה הדבר להגיד לו לא לשחק עם...?
ומה עלי לעשות איך אני מרחיקה אותו ממנו שנה הבאה הם עולים יחד לגן חובה וזאת שנה די משמעותית ואני לא רוצה שהוא יגרר אחריו ויתחבר אליו
כמו כן האם נכון להעניש ילד בגיל זה ואיך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים שובבים
שרון באומל09/07/2007שלום אמא של איתמר.
אני מתארת לעצמי שישנה סיבה לכך שבנך התחבר עם הילד "השובב". את מתארת את בנך כנעים ושקט. ייתכן שהוא זקוק לחבר החדש שיעזור לו לבטא חלקים אחרים, יותר יצריים, שקיימים בתוכו ושהוא מתקשה לבטא אותם כלפי חוץ. לכן, לא הייתי פוסלת על הסף את החברות הזו, כיוון שייתכן והיא באה מתוך צורך חשוב של הילד שלך. הייתי מציעה לשאול אותו על החברות החדשה הזו: מה הוא עושה עם אותו ילד בגן; במה הם אוהבים לשחק ביחד; האם הוא משחק איתו כל היום או רק חלק מהיום.
הייתי, בנוסף, מדברת איתו (אפשר גם באמצעות משחק) על דרכים להתמודדות כאשר הוא נתקל בדברים שהוא לא אוהב לעשות עם הילד הזה או ילדים אחרים.
אני מאמינה שכשהצורך הפנימי של בנך יחלוף, תחלוף גם החברות הוא שהקשר ייחלש. לא הייתי דואגת לגבי שנה הבאה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)