התנהגות בת 4 בכי וצעקות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות בת 4 בכי וצעקות
    orit
    16/10/2008

שלום אני אימא לשניים האחד בן 10 חודשים והבת היא בת 4 לאחרונה אני נתקלת בהתנהגות שאיני יודעת איך להתמודד עימה. בתי פשוט בוכה או נעלבת מכל דבר שמעירים לה או שאינו לעיני רוחה לדוגמא שיחקתי עם אחיה בכדור וביקשתי ממנה שתיגש למקחלת כי השעה מאוחרת והיא מלאה בחול ואני אתן לה את הכדור לאחר מכן היא פשוט צרחה ובכתה באמבטיה ללא הפסקה עד שיצאה ונתתי לה את הכדור. הבכי והצעקות מכעיסות אותי כי איני יודעת איך לנהוג האם בקשיחות ואיומים או להתעלם ולהציע לה לגשת אלי כשתרגע ולהציע לה אלטרנטיבה (מה שבדרך כלל קורה) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בת 4 בכי וצעקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות בת 4

מיכל שמש
    16/10/2008

אורית שלום,
    יתכן שהשינוי בהתנהגותה של ביתך משקף קושי הקשור לשלב התפתחותי של התינוק, שודאי כבר זוחל ומהווה איום לגביה ( בשונה מה שאנו נוטים לחשוב, קנאת אחים לא מגיעה תמיד מיד לאחר הלידה, שכן תינוק בחודשים הראשונים מהווה "איום" פחות מתינוק זוחל שנוגע בכל דבר, וזוכה להתפעלות מהסביבה. בכל מקרה, יש להכיל אותה ובמקביל להציב גבולות. אני מצדדת פחות בגישת ההתעלמות, שכן הילדה נותרת לבד עם התיסכול, שאין ביכולתה להכילו באותו רגע. ניתן להציע אלטרנטיבות כפי שאת עושה, ולגבות בחיזוקים חיוביים על התנהגות רצויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו