התנהגות אלימה ילד בן 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות אלימה ילד בן 3.5
    מירי
    16/10/2008

ילדי המקסים בן 3.5 היה עד לפני זמן קצר ילד מאד נוח וממושמע. בחודשיים האחרונים, במקביל למספר שינויים שחלו (כניסה לגן חדש, הורדת שנת הצהריים ולידת תינוק חדש) התנהגותו השתנתה באופן מאד קיצוני: מרביץ ללא הרף לאחותו הגדולה, שובר דברים, לא שם עלינו ההורים קצוץ ועושה ההפך ממה שאנו מבקשים. עד כה ייחסתי את התנהגותו לשינויים שחלו, אולם עד מתי? נראה לי שחודשיים זה זמן מספיק להסתגל- או שאני טועה? עוד כמה זמן זה צפוי להמשך? איך להגיב כשהוא מרביץ לאחותו הגדולה? אני אומרת לה להרביץ לו בחזרה שיראה שזה מכאיב ולא נעים- אבל אולי אני טועה ואני צריכה להגיב באופן שונה? שמתי לב שההתנהגות הבעייתית באה לידי ביטוי בעיקר בשעות אחה"צ שעות שבהן להערכתי יש לו משבר של עייפות, האם בשעות אלו זה נכון "לחנך" אותו ולשים אותו בעונש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אלימה ילד בן 3.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות אלימה

זהורית אסולין שמחון
    17/10/2008

נשמע מדברייך שאת מפרידה בין זמן חינוך, זמן עונש זמן אמפטיה והבנה. ייתכן מאד שהגורמים שתארת הם המובילים העיקריים לשינוי והבנה זו חשובה כדי לתת לו כלים להסתגל לשינוי וכדי לתת הכרה לרגשותיו. גם ההבנה על עייפותו בשעת אחה"צ חשובה כדי לבנות לו לוח זמנים שיאפשר לו מנוחה וימנע ממנו להגיע למצבים אלו בעתיד. יחד עם זאת התנהגות אלימה אינה לגיטימית ולא משנה מה הגורם לה. ועל כך צריכה לבוא תגובה חד משמעית מכם ההורים (ולא מאחותו שתחזיר לו מכות כי אז זה רק מחזק התנהגות זו כתגובה ראויה בבית). עליכם להיות עקביים בדרישה לא להיות אלימים ולהגיב ברגע שישנה תגובה כזו. בנך צריך להבין לשמעשים מסוג זה יש מחירים. במקביל ולא במקום עלייך לנסות לעזור לו עם הגורמים השונים שתארת שמביאים אותו להתפרצויות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזדהה איתך ...

רותם
    21/10/2008

המקרה שלנו , יותר נכון , התוצאה מאוד דומה. אומנם לא נולד אח אבל בני בן השלוש וחצי השתנה לגמרי. זה כ"כ קשה ולעיתים אנו מרגישים שאיבדנו שליטה. הוא מרביץ( =בועט בעיקר) רק לקרובים (=משפחה) כשהוא כועס . אם סרבתי לתת לו משהו , הוא מיד אומר לי "את קקי". אשמח לשמוע ממך לגבי דרכי פעולה וכמובן שאשמח לשתף אותך בהצלחות (במידה ויהיו כאלה) חג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו