מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרחות אימה מתוך שינהזוהר16/10/2008
שלום רב, ביתי בת ה 3 מתעוררת כמעט כל לילה בין השעות 11:30 ל 2:00 בצרחות קורעות לב. עושה רושם שהיא ממש מנותקת מאיתנו ולא מגיבה. הצרחות נמשכות ביו חצי שעה ויכולות להגיע עד לשעה וחצי. יצא לי לקרוא על כך שישנן ביעותי לילה בגילאים האלה ךמשך מספר דקות, אך מכיוון שהצרחות נמשכות זמן רב כ"כ תהיתי אם זה אכן נשמע כמו ביעותי לילה. עוד אציין כי לאחר שהיא מסיימת לבכות, היא כאילו "מתעוררת" ולא רוצה לישון עד הבוקר. (בד"כ נרדמת ב5-6).ואף בעייתית בהירדמות מלכתחילה הלילה (בצהרים היא נרדמת ללא בעיה) חשוב לציין כי ביתי היא ילדה עם צרכים מיוחדים (עיכוב התפתחותי רב תחומי שטרם אובחנה) ולכן אינה מדברת ואינה יכולה להסביר אם משהו כואב או מפחיד. שמעתי מהורים על אפשרות של מתן טיפות הרגעה לפני השינה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על האפשרויות השונות. תודה וחג שמח זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביעותי לילה
זהורית אסולין שמחון17/10/2008בתאורך אכן נשמע שאלו ביעותי לילה, אולי בגלל הקושי של ביתך לדברולבטא את פחדיה היא נשארת בודדה עם הפחדים ומתקשה לחזור לישון שמא סיוטים אלו יחזרו בשנית. איני בקיאה לגבי טיפול תרופתי זה או אחר לשם כך עליך לפנות לגורם המקצועי שממליץ זאת. יחד עם זאת אם הילדה כבר מאובחנת הייתי משתפת את הגורמים המאבחנים והמטפלים במצב ומבקשת מהם מתוך הכרותם עם הילדה סיוע לילדה וגם לך כהורה סביב מצב זה. אפשרות נוספת היא לפנות ליחידה להפרעות שינה לילדים (מצאת לדעתי באוניברסיטת תל אביב)של פרופסור אבי שדה- יש אתר שלו באינטרנט שנותן טיפים להתמודדות עם המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוהרית היקרה, תודה רבה,
זוהר17/10/2008תשובתך עזרה להרגיע אותי. אני חושבת שהרעיון לפנות למכון להפרעות שינה חיובי מאוד, כי רופא המשפחה והנוירולוגית לא מצאו פתרון הולם לבעיה. תודה ושבת שלום זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)