צרחות אימה מתוך שינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צרחות אימה מתוך שינה
    זוהר
    16/10/2008

שלום רב, ביתי בת ה 3 מתעוררת כמעט כל לילה בין השעות 11:30 ל 2:00 בצרחות קורעות לב. עושה רושם שהיא ממש מנותקת מאיתנו ולא מגיבה. הצרחות נמשכות ביו חצי שעה ויכולות להגיע עד לשעה וחצי. יצא לי לקרוא על כך שישנן ביעותי לילה בגילאים האלה ךמשך מספר דקות, אך מכיוון שהצרחות נמשכות זמן רב כ"כ תהיתי אם זה אכן נשמע כמו ביעותי לילה. עוד אציין כי לאחר שהיא מסיימת לבכות, היא כאילו "מתעוררת" ולא רוצה לישון עד הבוקר. (בד"כ נרדמת ב5-6).ואף בעייתית בהירדמות מלכתחילה הלילה (בצהרים היא נרדמת ללא בעיה) חשוב לציין כי ביתי היא ילדה עם צרכים מיוחדים (עיכוב התפתחותי רב תחומי שטרם אובחנה) ולכן אינה מדברת ואינה יכולה להסביר אם משהו כואב או מפחיד. שמעתי מהורים על אפשרות של מתן טיפות הרגעה לפני השינה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על האפשרויות השונות. תודה וחג שמח זוהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרחות אימה מתוך שינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביעותי לילה

זהורית אסולין שמחון
    17/10/2008

בתאורך אכן נשמע שאלו ביעותי לילה, אולי בגלל הקושי של ביתך לדברולבטא את פחדיה היא נשארת בודדה עם הפחדים ומתקשה לחזור לישון שמא סיוטים אלו יחזרו בשנית. איני בקיאה לגבי טיפול תרופתי זה או אחר לשם כך עליך לפנות לגורם המקצועי שממליץ זאת. יחד עם זאת אם הילדה כבר מאובחנת הייתי משתפת את הגורמים המאבחנים והמטפלים במצב ומבקשת מהם מתוך הכרותם עם הילדה סיוע לילדה וגם לך כהורה סביב מצב זה. אפשרות נוספת היא לפנות ליחידה להפרעות שינה לילדים (מצאת לדעתי באוניברסיטת תל אביב)של פרופסור אבי שדה- יש אתר שלו באינטרנט שנותן טיפים להתמודדות עם המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוהרית היקרה, תודה רבה,

זוהר
    17/10/2008

תשובתך עזרה להרגיע אותי. אני חושבת שהרעיון לפנות למכון להפרעות שינה חיובי מאוד, כי רופא המשפחה והנוירולוגית לא מצאו פתרון הולם לבעיה. תודה ושבת שלום זוהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו