מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר ביטחון - חרדה חברתיתסיה17/10/2008
יש לי ילדה בת 10.5 , הסובלת מהיפטוניה מה שמביא אותה לקשיים במוטוריקה הגסה -סירבול וקושי לבצע את מה שילדים אחרים עושים בגילה ובמוטוריקה העדינה שגם כאן יחסית היא לא מתיאמה לגילה - הילדה היתה שנים במכון להתפתחות הילד , ברכיבה על סוסים אצל מרפאה בעיסוק , בציור על מנת שתפתח את היכולות שלה כי למרות שקשה לה היא אוהבת לצייר . כיום היא לומדת לשחות . בנוסף לכל הדברים שנאמרו לעיל יש לה קושי במיקוד העיניים והיא מרכיבה משקפיים כמו כן הולכת עם אצבע בפה , למרות שאינני חושבת שבבית הספר היא שמה אצבע בפה מאחר והיא חוששת שילעגו לה. השאלה שלי היא לגבי חברות . בדרך כלל ילדים ניגשים אליה לשחק איתה, השנה לפחות שתי בנות היו מתקשרות ורצו כל הזמן להגיע לביתנו לשחק . הבעיה היא שהיא עצמה לא תיזום שום קשר מהחשש הן לא תסכמנה . יש פעמים שהיא מביאה מכתבים מחברים במכתבים אלה כתבו לה כמה היא מקסימה וחמודה ונראה שהיא דיי אהובה , אולם היא עדיין בשלה שילדים לא רוצים לשחק איתה , קשהלה מאוד לדבר בטלפון עם חברות וגם אם אני מנסה לשכנע אותה להתקשר היא יכולה להתששק בטלפון ולא לדבר , היא זקוקה כל הזמן לתיווך . הפחד שלה שלא תצליח לשחק כמו כולם ושלא ירצו אותה אינו מאפשר לה להתקדם הלאה ולאט לאט החברות המעטות שהיו לה כבר לא מתקשרות כי אין שום עידוד מצידה . כמה שאני מנסה לדבר איתה על כך ולהבהיר לה שהיא ילדה חכמה ומקסימה ושתמיד ירצו לשחק איתה ועובדה שבאים אליה וכן נהנים אינה מספיקה . האם כדי לפנות לפסכולג לפני שיהי המאוחר מדי ? אם כן , האם אתם מכירים פסיכולג ילדים באיזור חולון - בת ים תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חברתית
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אם את חווה שהילדה במצוקה ויש בה את הרצון להשתתפות בפעולות חברתיות שונות אשר היא מונעת מעצמה עקב חרדה חברתית הייתי ממליצה ללכת לטיפול. ישנן שתי אפשרויות טיפול רגשי פסיכולוגי שינסה להבין מדוע חווה את עצמה כדחויה ולמה אינה חשה בטחון מהאהבה שמקבלת מהסביבה. אפשרות אחרת הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי שיבנה איתה מטרות ומשימות שאותן תצטרך לבצע כדי להתגבר על החרדה.
אם תרצי צרי עימי קשר טלפוני ואפנה אותך למטפלים שונים לפי האפשרות שתבחרי
050-2774277* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)