פרידה מתינוק עקב נסיעה לחו"ל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה מתינוק עקב נסיעה לחו"ל
    ויקטוריה
    17/10/2008

שלום רב! בתי בת שנה וחצי , אני ובעלי מתכננים נסיעה לחו"ל למשך שבוע בלי הילדה. בתי תשאר עם סבתא שלה שמטפלת בה יום-יום. ובכל זאת אני מרגישה רגשי אשם נוראיים ומפחדת ליצור טראומה אצל הילדה. האם יש בסיס לכל הדאגות שלי ? האים פרידה כזו באמת עלולה להוביל לחוויה קשה עבורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מתינוק

זהורית אסולין שמחון
    17/10/2008

האופן בו ביתך תבחר להתמודד עם הפרידה תלוי ביכולות הרגשיות השונות שלה , אך גם ביכולתך ונכונותך לעזור לה בחוויה. כדאי להסביר לה מראש במילים שתוכל להבין, ולא להעלם לה. ייתכן שבמהלך החופש תרצה לשמוע את קולכם בטלפון ויתכן שהדבר יקשה עליה. על כן הסבתא צריכה לדווח לכם כיצד היא מגיבה לשיחות טלפון שלכם ולבחרו את מה שעושה לה הכי טוב (גם אם לכם מאד בא לשמוע את קולה אך היא אינה רוצה בזאת לא כדאי ללחוץ). בחזרה מהחופשה כדאי להעניק המון אהבה ולהיות סבלניים לביטויים שונים של כעס, התעלמות, בכי מצידה ולחבר את זה לפרידה שהיתה. אם יש לה קשר טוב עם הסבתא ואתם רגועים שהיא בידיים טובות תוכלו להעביר לה מסר זה במילים ובהתנהגות שלכם. ככל שתסעו רגועים יותר ופחות רוויים ברגשות אשמה או בחששות בתכם תחוש זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו