מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קללות .. והתנהגות אלימהרותם17/10/2008
שלום רב ושבת שלום ! יש לי בני בנים. האחד בן 5 וחצי והשני ב ן 3 ו - 7 חודשים. מחודש יולי , הקטן , נתפס בכמה משפטים נוראיים ברגע כעס , ברגעים שהוא אינו מקבל את מבוקשו ואפילו סתם ככה, כי בא לו לכעוס אז הוא מוציא את אותם המשפטים : "את קקי , את חרא , אני ארביץ (והוא מנסה להרביץ) , אני אבעט (והוא בועט) , אני יקלקל לך את זה .... ". זה הנוסח המדוייק. מה עשינו ? ממש בהתחלה , שזה רק צץ , ניסינו את שיטת ה 3 דקות בחדר לחשוב והסברנו לו שבבית שלנו לא מקללים וכך לא מדברים (אין קללות בבית שלנו) . לא ממש יכולתי להעניש אותו על משהו , כי אין דברים שהוא מאוד "מכור" אליהם. ראינו שזה לא עוזר ואף מחריף , עברנו לשיטה תוקפנית. וכאן המקום לומר שאנחנו מאוד נרגזים עליו כשהוא אומר מילים שכאלה, זה חמור ומעליב מאוד בענינו. אז היינו אוחזים בו בכוח ואף אמרנו לו שנשטוף לו את הפה בסבון.. לקחנו אותו פיזית למקלחת ושטפתי לו את הפה במים. גם לא עזר. בכל הסיטואציה הוא חוזר ואומר (כמה וכמה פעמים) למי שעומד מולו (אני או בעלי) "אתה חרא, אתה פיפי , אני ארביץ לך "... גם זה לא עזר. עברנו לשיטת ההתעלמות. שיטה זו מסייעת להקטין את העוצמה ואת הבלאגן שיש בבית . אני מתעצבנת פחות , כי אני מתעלמת.. לא נכנסת איתו לעימותים אבל לא העלימה לגמרי את התופעה המזעזעת הזו. ניסינו להתעלם שבועיים. ולשווא. זה עדיין נמצא שגור בפיו. גם היום , בצהרים , הוא עלה לרכב וביקש מוצץ , אמרתי לו (כמו תמיד) ש"מוצץ מקבלים רק כשהולכים לישון" (זה ההסכם שלנו) , ואז הוא החל לומר את המשפטים האלה. אנחנו מרגישים אומללים. כאילו נכשלנו באבני היסוד שלנו כהורים "לחנך את הילד לא לקלל , לא לנבל את הפה". אני נואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן למוצץ
dvori17/10/2008בנך עדיין צעיר מאד, לגיטימי שיקבל את המוצץ. אל תתני (מלשון תנאי). פשוט תתני לו את המוצץ וזה ירגיע אותו. תמשיכי בסבלנות לא להגיב על הפרובוקציות. יהיה בסדר! שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטויים לגיטימיים לכעס
זהורית אסולין שמחון17/10/2008אנו היינו רוצים לחשוב על ילדינו כעל יצורים תמימים, מלאכים קטנים וטובי לב, ועל כן אנו נבהלים כשאנו נוכחים לדעת שגם הם מכילים בתוכם רגשות והתנהגויות תוקפניות. אני חושבת שמה שיעזור לבנך שבצד זה שתדגישי בפניו אלו התנהגויות אסורות בבית, תתני לו אלטרנטיבות לביטוי של כעס כלפיכם באופן שנראה לכם לגיטמי. למשל האם במקום לקלל מותר לו לומר שהוא אינו אוהב את מה שאתם עושים. או לחלופין שהוא כועס עליכם ואינו רוצה לדבר איתכם. ככל שיהיו לו יותר אפשרויות לגיטמיות לביטוי של זעם האופציה של הקללות תפחת. אל לכם למדוד את הצלחתכם כהורים על פי התנהגותו בלבד , אלא על פי ההתמדה, העקביות, הדוגמא האישית שאתם מקנים, והמודל שאתם מספקים לו להתמודדות עם כעסים. מה אתם עושים כשאתם לא מקבלים משהו שאתם רוצים, מה אתם עושים כשאתם מאד כועסים על מישהו, שתפו אותו באופני ההתמודדות שלכם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רותם21/10/2008זה בידיוק מה שאנחנו עושים , כבר שלושה - ארבעה חודשים , מאז נכנסו הקללות האלה לביתנו. אנחנו לא יודעים מתי זה יחלוף , אם בכלל. מחר הוא ילמד קללות גסות יותר ויכניס אותם הביתה בסיטואציות של ויכוח. זה לא מקובל עלינו, כי אנחנו לא משפחה שכזו. עושה רושם שהוא "לא מפחד מאף אחד". הוא בועט בבת דודה שלו , הגדולה ממנו ב 5 שנים, ללא כל היסוס או פחד. יש לו מעין אומץ שקשה לי להסביר. כאילו גדל ללא גבולות. הוא התהפך במספר חודשים. האם מאוחר מידי? בכל פעם שהוא בועט או מוציא את המילה "חרא , פיפי וכו'" לומר לו "ככה לא נוהגים כשעוסקים" ? וזהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
זהורית אסולין שמחון23/10/2008יש שני שלבים לתהליך האחד הכרה של הכללים וזמן להפנמתם קחי אותו את ובן זוגך לשיחה הסבירו לו בפירוש מה מותר ומה אסור אלךו מילים הינם לגיטימיות לביטוי של כעס ואלו לא. תנו לא דוגמאות ברורות מה עליו לעשות כשהוא כועס ונחשבת כהתנהגות לגיטימית בבית . עליכם גם לתאר לו את המחירים שישלם אם לא יעמוד בכללים אלו. השלב הבא הוא הפנמה כשהוא מקלל ומעירים לו אם הוא מפסיק ז"א שהוא בתהליך של הפנמה , אך אם אינו עומד בכך וגם לאחר שהסבתם את תשומת ליבו הוא ממשיך לקלל שוב ושוב ואפילו מתריס זאת מולכם, הרי שעלךיכם להפעיל סמכות תקיפה ואסרטיבית יותר שתבהיר לו שאינכם מוותרים על עקרון זה והוא חשוב לכם, ולא משנה מה יגבה ממכם הדבר אתם תתעקשו עליו. במקרים כאלו עליכם ליישם את התוצאות שקבעתם עימו מראש על כל מעשה (למשל כשהוא מקלל בגינה הציבורית גם לאחר שהערתם לו והסבתם את תשומת ליבו הוא יחזור הביתה וכדומה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד חסר ביטחון
מיכל שמש26/10/2008רותם שלום, אכן מיקומו של ילד סנדוויץ בעל הפרעת קשב ורכיוז במשפחה בה אח ואחות מוכשרים אינו פשוט. לא פשוט גם להיות אם לשלושה ילדים כה מאתגרים (מי ביכלותיו המצוינות ומי בהתנהוגתו העוצמתית). אני מציע פנות ליעוץ אצל פסיכולוג ילדים, שיוכל להציע לכם טיפול רגשי לילד, הדרכת הורים, או שילוב של שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)