הולדת אח חדש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הולדת אח חדש
    חגית
    18/10/2008

שלום, לפני 5 שבועות ילדתי. בבית הבכורה בת 6 , אחריה בת 5 אחריה בן 4 וזהו עכשיו בני האחרון. אני חווה קשיים גדולים עם בן ה- 4 (בדצמבר). הוא מנצל כל הזדמנות להכעיס, לעשות דברים אסורים, לעשות דווקא, לגרור התעסקות בלתי פוסקת בו, גם אם היא שלילית והוא זוכה" להרבה מאד כעס. מצד אחד ברור לי שקשה לו, הוא חווה רגשות רבים של כעס, קנאה, מצוקה, חרדה, מצד שני אסור לי לתת לו תחושה כי הכל מותר והכל פרוץ , וודאי שאם הוא נושך את אחותו, או שובר כלים, והורס חפצים, וצועק וכו.. אני אגיב בכעס ואשתמש בצעדים כמו לבקש ממנו להכנס לחדרו לכמה דקות להרגע, או שאחרים צעצוע משלו ואתן לאותה אחות שאת הצעצוע שלה הרס, וכו.. בשורה התחתונה דבר לא עוזר ואני עובדת עצות. הבעיה היא שכמה שאני מנסה לשתפו ולתת לו לחוש חשוב ואהוב, התינוק אינו רגוע ושעות רבות בוכה ונמצא על הידיים אם זה בהאכלה, או הרגעה או החתלה. אני לא מקבלת עזרה ובן ה4 מוצא עצמו פעמים רבות מאד כאשר אני לא זמינה עבורו. איני יודעת איך לשנות את התנהגותו ובאלו אמצעים לנקוט. איזו גישה לנקוט מולו. נראה כי דבר אינו מזיז לו והיום הופך בלתי נסבל והאווירה עכורה מאד. 4 ילדים בבית, לילות ללא שינה, עצבים מרוטים. וילד אחד ששם לעצמו משימה להיות חבלן ולסכל כל אפשרות לאיזו שפיות בבית. הוא ילד מקסים ואוהב ואיני יודעת מה נכון עבורו. מהו היחס הנכון במציאות החדשה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הולדת אח חדש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אח חדש

זהורית אסולין שמחון
    18/10/2008

אני מסכימה איתך שאין להרשות לו להפוך ולהיות ילד הרסני בבית הדבר אינו לטובתו ואינו לטובתכם. אך האם פעם הרשת לעצמך לומר לו בקול כמה המצב השתנה מאז שנולד האח החדש, איך באמתלצערך אין לך זמן אליו כמו שהיה פעם, איך באמת הוא מוצא את עצמו לעיתים בודד, נטוש, מוזנח עד כדי מצב שהוא מתאמץ בכל מיני דרכים לזכות בתשומת ליבך. הזדהי עם כאבו,הראי לו שאת מבינה, תני לו הכרה לתחושות שהוא חש אך אינו יכול לבטא. נסי לברר עימו מה הוא מרגיש, הרי במשך מספר שנים הוא היה הקטן בבית זכות זו נלקחה ממנו עכשיו. אני מאמינה שככל שיקבל הכרה ממך ומבעלך שתחושותיו מוצדקות ונכונות לא יהיה זקוק להרוס את הבית כדי להוכיח זאת. נסי לקבוע איתו סימן סודי משותף שכשהוא מרגיש אחד מהרגשות הללו שיסמן לך ואת תדעי ותנסי לחשוב איך לעזור לו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו