מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתי שאלותIc N Ic18/10/2008
שלום, אני אם חד הורית לילדה בת שנה וחודש. עד גיל שנה הילדה הייתה בעיקר איתי ועם ההורים שלי, שאליהם היא מאןד קשורה. בגיל שנה היא נכנסה לראונה לגן ואני התחלתי עבודה במשרה מלאה שמאלצת אותי לחזור בערך בשעה 18:00 הביתה ולפעמים אפילו מאוחר יותר. (יום בשבוע לפחות אני משתדלת לחזור מוקדם ולהוציא אותה מהגן). קצת לפני שהיא נכנסה לגן היא קיבלה התקף של קוצר נשימה ומאז היא לסירוגין חולה ולא הולכת לגן בגלל זה. בנוסף, היא עדיין יונקת וישנה איתי במיטה- וזה לא דבר שהולך להשתנות בקרוב. לגן היא עדיין לא התאקלמה אבל היא מתחילה להראות סימנים של התאקלמות- ולפני יומיים היא אפילו ממש התאקלמה ולא בכתה כשבאתי לקחת אותה (יום למחרת הייתה שוב נסיגה קלה...) עכשיו לשאלה הראשונה. אני שוקלת לחזור לגור בבית הוריי, מטעמי חסכון ונוחות. אבל זה אומר להעביר אותה שוב גן. השאלה האם זה יזיק לה ? ואיך אפשר להקל עליה את המעבר? היתרון אגב, זה גם שאני לא אאלץ להכיר לה מטפלת חדשה כי להורים שלי קשה לשמור עליה במתכונת הזאת כשהגן הוא 20 דק' נסיעה מהם(וזה גם לא בטיחותי ) שאלה שניה- אני אמורה לצאת בעוד כמה חודשים לנסיעת עבודה של כ4-5 ימים. אני לא רוצה לצרף אותה אליי מצד אחד כי יהיה מאוד קר (אנגליה). מצד שני, אני חוששת להשאיר אותה בלילות בלעדיי כי היא רגילה לינוק ולנוכחות שלה לידי. שוב השאלה היא, האם זה מזיק לתינוקות בגיל הזה 3 לילות בלי אמא ? ואיך ניתן להקל עליה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
ד''ר שירי שדה שרביט19/10/2008לאמא שלום,
התמודדות עם עבודה דורשנית וגידול ילדה לבד אלו משימות מורכבות הדורשות משאבים רבים, ויופי שביכולתך להיעזר בהורייך.
לגבי שאלתך הראשונה - ילדים מסוגלים להסתגל היטב למעברים, כל עוד אלו אינם רבים מדי ומוצגים בהדרגה. אם את מאמינה שתגורי אצל הורייך למשך תקופה של יותר ממספר חודשים, אזי הגיוני בהחלט להעבירה גן. אם תוכלי, עדיף בשבועות הראשונים לאחר המעבר שתרגילי אותה לגן באופן הדרגתי (כל יום מספר שעות כשאת זו שמביאה אותה לגן ואוספת אותה במידת האפשר) ותהיי כמה שיותר בבית בשעות הערות שלה.
לגבי השאלה השניה - בוודאי שבתך תחסר אותך ותתגעגע אלייך בהיעדרך. אולם כיוון שהיא תישאר עם הורייך בביתכם המשותף, תינוקות וילדים לא סובלים משום נזק ארוך טווח לאחר פרידה מאמא למספר ימים. לאחר שובך, סביר שבתך תתנהג בצורה לא אופיינית למשך מספר ימים - היא עשויה להפגין כעס כלפייך, או תלותיות ו"דביקות" מרובה, ולרוב את שני הדברים יחד. אלו הן תגובות טבעיות ויחלפו במהרה. ההיבט שנראה לי חשוב בנסיעה שלך, הוא האם בתך אוכלת גם תחליף חלב או חלב שאוב, היות וזהו מימד משמעותי בהיעדרך.
בהצלחה בכל ההסתגלויות הקרובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Ic N Ic19/10/2008הרגעת אותי... וכן, היא אוכלת ה-כ-ל. כולל דייסת מטרנה, ואני אנסה לשאוב לה חלב לפני הנסיעה (אחריה, בטוח שיהיה לה ....) חג שמח, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)