ילד בן 5 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 וחצי
    רונית
    19/10/2008

שלום רב לפני כ-8 חודשים נולדו לי תאומים ומאז יש שינוי בהתנהגות בני הגדול בן ה-5 וחצי הוא הפך להיות ילד שובב מאוד , ולא ממושמע אני לא מצליחה לשים לו גבולות והוא נרגע רק כשאר אני מאיימת שלא אקנה לו צעצוע חדש או אחרים לו משהו והמצב מחמיר כשהוא נמצא עם חבר , בנוסף לזה הוא סובל מהרטבת ובכל לילה מתעורר ומבקש לישון במיטה שלנו. בבקשה תשובה דחופה אני ממש כבר לא יודעת איך להתנהג איתו , נ"ב בגן הוא ילד מקסים ולגננות יש רק דברים טובים לומר עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 וחצי

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/10/2008

רונית שלום,
    ילדך היה בן יחיד במשך ארבע וחצי שנים, ומבחינתו לפתע הופיעו שני תינוקות שגוזלים ממנו את תשומת לב ההורים. הוא כועס, מבוהל ולעתים אף חש בודד, גם אם אתם עושים כל מאמץ להקדיש לו זמן ויחס. אלו הן תגובות טבעיות ונורמטיביות שחשים הילדים הבכורים בכל המשפחות עם הולדת אחיהם. העובדה שבגן הוא מתנהג היטב היא נהדרת, וגם היא מרמזת על כך שהתנהגותו של בנך היא ברובה תגובה להולדת אחיו. ראי גם שאלות קודמות של הורים אחרים בנושא.
    חשוב שאת ובן זוגך תנסו להפנות לבנכם זמן אישי משלו, ללא התעסקות עם אחיו, גם למשך זמן קצר (אפילו רבע שעה ביום). הדגישו בפניו את היתרונות שבהיותו מבוגר יותר (יכול ללכת לגן, יודע לטפס על מתקנים, מרשים לו ללעוס מסטיק וכדומה, בהתאם לילד), אך גם אפשרו לו להיות עדיין ילד קטן כפי שהינו.
    לגבי ההרטבה, היא עלולה להיות תוצאה של המתח שבנכם חש, אולם חשוב מאוד להתייעץ עם רופא ולשלול גורם פיזיולוגי.
    ולבסוף, גידול תאומים זו משימה לא פשוטה, וחשוב שתיעזרו בכל מקורות התמיכה שאתם יכולים לקבל, על מנת שתהיו פנויים יותר לכל ילדיכם וגם לצרכיכם שלכם.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו