תאומים בני שנתיים וגמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תאומים בני שנתיים וגמילה מחיתולים
    מיכל
    21/10/2008

שלום, אני אמא לבן ובת בני שנתיים וחודש. שניהם אותתו לי שהם מוכנים לגמילה מחיתולים. ובימים הראשונים זה עבד נהדר, אני הייתי מזכירה להם ללכת והיינו הולכים ביחד ולפעמים היו מפספסים והתגובה שלי היתה "לא נורא, פעם הבאה נעשה בשירותים". בימים האחרונים, נראה שהם מנצלים את העניין ועושים פיפי על הרצפה אחרי שאני כועסת על נושא כזה או אחר, או אם אחד מקבל תשומת הלב, השני עושה שוב על הרצפה. כנראה שלמרות שהתגובה מאוד עדינה כנראה שפת הגוף שלי והדיבור בבית על הנושא, בכל זאת משדרים להם שיש פה כפתור שאפשר ללחוץ עליו. מה גם שעכשיו היה חופש מאוד ארוך והשגרה השתנתה לגמרי. אגב יש לומר כאשר אנחנו בחברה (מסעדה, גמבורי) הם מתאפקים יפה מאוד אבל עדיין לא מבקשים ללכת אלא מיוזמתי (יכולים להתאפק מעל שעתיים). השאלה היא, האם זה איתות שהם לא מוכנים? אני מאוד משתדלת לא להגיב ולהיות יותר סובלנית (יחד עם גיל שנתיים "הנורא") האם להחזיר את החיתול ולחכות עוד קצת? אולי לחכות שיחזרו לגן בצורה מסודרת ? הבת בתהליך כ 3 שבועות והבן כשבוע. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה את השאלה

מיכל
    23/10/2008

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    24/10/2008

אם הם יכולים להתאפק בחוץ הרי שאת היכולת הפיזיולוגית נשמע שיש להם. רבים מתאירים את הגמילה של ילדיהם כמהירה חלקה וללא כל קשיים, אך בפועל חווית הגמילה היא מראוכבת קודם כל לילד ואז בדרכים שונות הוא דואג שגם ההורה יחוש שזו משימה מורכבת. לכן מה שאת מתארת פה נשמע בהחלט כחלק מתהליך. כנסו לשגרה בידקי איך הם בגן מבחינת היוזמה לבקש ללכת לשרותים ובעיקר הרבה סבלנות , אורך רוח ואמונה שהם יצלחו שלב זה. בהחלט ייתכן שיש דרך הגמילה גם התנצחויות,ומאבקי כוח וחלק מ"הפספוסים" הם מתוך הבנה ורגישות שלהם שזה מרגיז או יותר נכון לומר קצת מלחיץ אותך. והתאומות פה גם תורמת לסיפור של שניים נגד אחד. עדיין זכרי שכולכם במשימה משותפת לעזור להם לגדול ולהתפתח, וזאת הדרך לעשות זאת. האינדיקציה שזה אינו הזמן המתאים לגמילה זה אם יש חוסר שליטה כל הזמן בכל מקום, או לחלופין תקופות ממושכות של התאפקות שמביאות לעצירויות או לחלופין לחוסר שליטה ביציאות קיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו