טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ביתי בת שלוש וארבעה חדשים, היום סיפרנו לה שיש לאמא תינוק בבטן (אני בשבוע 23 וכבר מאוד הריונית). ברגע ששמעה מיד התחילה לבכות שהיא לא רוצה תינוק ולא אוהבת תינוק ממש עם כאב ודמעות, לאחר זמן מה נירגעה אבל מידי פעם חזרה ואמרה שלא רוצה תינוק. אמרתי לה שאני מבינה אבל שאמא ואבא החליטו שרוצים להגדיל את המשפחה ואני חושבת שיהיה לנו נחמד עם עוד תינוק. ביחד איתה נסתי למצוא נקודות חיוב כמו שתהיה אחות גדולה ושתעזור לי וכדומה והיו רגעי שמחה אבל שהלכנו לישון היא שוב אמרה בצער "אבל אני לא רוצה תינוק". ליבי נצבט ואני לא יודעת מה לעשות, מה אני אמורה להגיד לה ואיך להגיב לחוסר הרצון שלה?? אשמח לתגובה מקצועית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני מציעה לתת לה את ההרגשה שאת מבינה את הרגשות שלה ושיכול להיות ש באמת קשה שיש שינויים בחיים ולהזדהות. סך הכל אף אחד לא שעל את דעתה בענין. אם הזמן אפשר לדבר גם על הצצדים החיוביים שיכול להיות בעתיד, אבל בינתיים הייתי נותן לגיטימציה לרגשות היא מבטאת. ד"ר דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד