משמעת - ילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משמעת - ילדה בת שנתיים
    שיר
    22/10/2008

שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים כמעט. לאחרונה היא נתונה למצבי רוח לא ברורים שבהם היא בוכה בלי הפסקה (יכול להימשך גם למעלה משעה) ובלתי אפשרי להרגיע אותה או לפחות להבין מה סיבת הבכי. כניראה "גיל שנתיים הנורא" התחיל עכשיו :-) במצבים אלו אני מנסה להבין מה הבעיה, מנסה לדובב אותה, לשאול ולהרים אותה (בד"כ היא מתנגדת). כאשר אין הצלחה, אני מניחה לה ואומרת לה שכשתירגע תיגש אליי וממשיכה בעיסוקיי תוך התעלמות ממנה (כמובן שההתעלמות לא באה לידי ביטוי כאשר יש פגיעה פיסית או כאשר היא מבקשת מים/אוכל). האם זה בסדר להתעלם ממנה כאשר היא ממשיכה לבכות? כמו כן, בסיטואציות נוספות אני נוקטת בשיטה זו של התעלמות ולא משחקת איתה או משוחחת איתה למשל: 1) כאשר היא מכה אותי (פגשתי הורים אחרים שפשוט מתעלמים מההתנהגות השלילית אך לא מהילד - האם דרך זו עדיפה?). 2) כאשר היא לא משתפת פעולה בפעולות שיגרתיות כמו החלפת בגדים, מקלחת, חיתול וכו'. 3) כאשר היא מבלגנת את ארון הכלים ולא מוכנה לאסוף את הדברים חזרה. בסופו של דבר, היא מבצעת את מה שביקשתי אבל עדיין לא נוח לי עם ההתעלמות הזו. האם השיטה הזו במצבים שציינתי ובמצבים דומים אחרים נכונה? תודה רבה, שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משמעת - ילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה- תודה

שיר
    23/10/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרד הקטנטנים

זהורית אסולין שמחון
    24/10/2008

אולי אני טועה אך נשמע שאת משתמשת בהתעלמות שסוג של ענישה וכדי לגרום לה לעשות את מה שהיא צריכה (לאסוף משחקים, להתארגן בביגוד ועוד) לרוב אני חשה שהורים אינם נוקטים בגישה זו מתוך חשיבה ואידאולוגיה חינוכית, אלא מתוך חוסר אונים, ואם היו בידם כלים אחרים אפקטיבים להתמודד עם המצב היו בורחים בהם. אני פרידה בין המצב הראשון שתארת שהיא בוכה ללא סיבה ברורה וקשה להבינה או להרגיעה. שם ילדתך זקוקה מאד לנוכחותך אפשר לשבת לידה ולחכות לרמזים מצידה שמזמינים מחדש לקשר, אולי לחלופין להרימה על הידיים לחבקה עד שתרגע ותוכל לספר מה קרה, אולי לנסות לעזור לה להבין למה היא בוכה מתוך הארועים שהתרחשו קודם לבכי וכולי . בהתנהגויות האחרות שתאתר ההתעלמות יכולה להתפרש על ידה כסוג של סחטונות ואיום אם לא תעשי בדיוק מה שאני אומרת אני לא נמצאת יותר בחייך התנאי למעורבות שלי בחייך הוא שתצייטי לי. ואת צריכה לשאול את עצמך האם זה המסר שאת רוצה להעביר לביתך אם כן אזי שאין בעיה וההתנהגות הולמת ומתאימה, אם לאו נסי לבחון איזה מסר חשוב לך להעביר לה וא יהיה אפשר למצוא את התגובה ההולמת למצבים אלו לאור המסר שחשוב לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט נתת לי חומר למחשבה. תודה!

שיר
    24/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו