טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רציתי לדעת האם כשפעוט בוכה כי הוא כתוצאה ממשהו שהוא לא רוצה לעשות או סתם פינוק, האם תמיד עלינו לגשת אליהם ולנסות לדבר איתם ולדבר את רגשותיהם או שגם אפשר לאפשר להם לבכות עד שירגעו לבד ויגשו אלינו לבד. כי לפעמים ניראה לי שאני מנסה לדובב את בני לפשר בכיו ולדבר ולנסות להשמיע את רגשותיו בקול הוא לא משתף פעולה ובוכה יותר אז אני לפעמים פשוט הטלכת לסלון או מתרחקת האם זה גם טוב או שתמיד צריך להמצא ליד הילד שהיא בוכה ולהיות לצידו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום דלית. אני חושבת שזה מאוד נכון לתת לילד לבטא ולהוציא החוצה את המצוקה שלו. אני מציעה שתרגישי מתי הוא זקוק להתמודד לבד עם המצוקה הזו ומתי הוא זקוק לך לצידו. גם מבוגרים, כאשר הם בוכים, זקוקים לצורות שונות של תמיכה. כך גם ילדים. אני לא חושבת שצריך לדובב בכי בכל פעם. ילד אמור ללמוד שלבכות (וגם לכעוס, להתאכזב, לקנא וכו') הוא חלק מטווח רגשות לגיטימי ואינטגראלי מעולמו הפנימי. לא תמיד יש צורך בהרגעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד