גמילה מהנקה בגיל שנה ו-3 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מהנקה בגיל שנה ו-3 חודשים
    נירית
    22/10/2008

בתי בת שנה ו-3 חודשים ועדיין יונקת. לפני מס' חודשים גמלנו אותה מהנקה בלילה והיא ינקה 3 פעמים ביום אך לפני מס' שבועות היא חלתה וכדי להקל עליה חזרתי להניק אותה כל אימת שביקשה במחשבה שממילא אני מתכוונת אוטוטו לגמול אותה לחלוטין (בעלי ואני החלטנו לגמול אותה בבת אחת אחרי החגים). אבל כמו בדיאטה שמתחילה "אחרי החגים", קל להגיד וקשה לבצע. עדיין לא התחלתי בגמילה וכבר אני מדמיינת באימה את ה"סרטים" שמצפים לנו בשבועות הקרובים. מיקה, בתי, ילדה עקשנית מאד ועומדת על שלה ואני יודעת שנעבור הרבה ימים של בכי (שלה ושלי) בתהליך הגמילה. מצד אחד מאד הייתי רוצה לעבור להניק אותה בוקר וערב בלבד עד גיל שנתיים מהסיבה שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לשתות תמ"ל או דייסות והיא לא אכלנית גדולה של מזון רגיל. מצד שני אני חוששת מאד שככל שעובר הזמן היא תהפוך ליותר ויותר "מכורה" לציצי ויהיה לי עוד יותר קשה לגמול אותה בגיל שנתיים. הדבר האחרון שאני רוצה הוא להכאיב לה. אני ממש זקוקה לעצות מבעלות ניסיון. מה כדאי לעשות? תודה, נירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני גמלת בשנה וחצי

מיכל
    23/10/2008

תאומים. והאמת היא שזה בא מהם - כלומר הם בקושי ביקשו לינוק. אצלנו היו כללים קבועים מתי יונקים (לא בציבור, רק בבוקר ובערב וכו') בשלב מסוים הם נהיו מאוד "עסוקים" ואז היינו הולכים לישון והם לא היו מבקשים. אם אני הצעתי סבבה אם לא אז לא. בקיצור אז הבנתי שזה לקראת הסוף. פשוט לא הצעתי ואם ביקשו ניסיתי להסיח אותם עם דברים שהם אהבו ואז כבר לא היו הנקות בכלל בלי ויכוחים ומריבות - זה עבר ממש חלק. אני מציעה שתנסי לאט לאט להוריד הנקות עם טיעונים למינהם והסחות. לדוגמא אם היא רוצה לינוק בצהריים, תגידי לה שעכשיו לא יונקים ושהיא מקבלת במקום יוגורט שהיא אוהבת או טיול לגינה או משהו. ותגידי שיונקים רק בבוקר וכשהולכים לישון. החוקים האלה מאוד עוזרים להם להתאפס. אח"כ תוכלי להוריד גם הנקת בוקר בטענה שלא יונקים שיש אור רק שיש חושך וכך הלאה אז שתפסיקו לגמרי. אגב אני בעד להמשיך לכיוון שנתיים ועוד כל עוד לך נוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו