מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץאסנת23/10/2008
בוקר טוב, איני יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשאל בכל זאת. שמי אסנת, יש לי ילדה בת 7 שנים, לומדת בכתה ב'. הילדה סובלת מבעיות רפואיות והקושי בלימודים משפיעה עליה מאד. (היא התחילה לדבר רק בגיל 3 וחצי-מילים ראשונות ולאט לאט התקדמה יפה). בשנה שעברה, כשהיתה הילדה בכתה א' היא נעדרה מביה"ס לפחות פעם בשבועיים לשבוע ימים בכל פעם במשך חצי שנה הראשונה. כמובן שהיא היתה בפערים עצומים משאר ילדי הכתה, עבדתי איתה במקביל עם המורה, במשך כל חופשת החופש הגדול והצלחתי להשלים לה חלק מהפערים שנפערו במהלך השנה. מורתה משנה שעברה עדכנה את המורה החדשה והיועצת שהילדה סובלת מבעיות רפואיות והיא מתקדמת לאט לאט. הקושי העיקרי הוא במקצוע בחשבון ורכישת הקריאה. שוחחתי אישית עם המורה החדשה שעדין קשה לה מאד בחשבון, למרות שזו ילדה מאד מיוחדת, היא מגיעה מביה"ס לוקחת דף ועט ומתחילה לעשות תרגילים לעצמה ומחקה את המורה שלה, עד שמגיע השעה שהיא צריכה ללכת לישון וגם העט והדף נכנסים איתה למיטה ולא מפסיקה לעשות תרגילים. בשבוע האחרון, הילדה סיפרה לי שהמורה קראה לה ללוח ע"מ לפתור תרגיל. הילדה התקשתה בהבנת התרגיל דוגמא: 7= ____ - 14 הילדה לא הצליחה לפתור, וענתה תשובה אחרת. בתגובה המורה ענתה לה "בא לי לבכות", הילדה לא מפסיקה לדבר על התשובה של המורה והיא אומרת שהיא העליבה אותה בפני כל הילדים. היא לא מוכנה לשמוע אותה, היא מאד כועסת עליה, וכל הזמן מחקה אותה ואומרת למה היא היתה צריכה להעליב אותי, אני לא אגש ללוח יותר!! כשהיא נכנסת למיטה היא בוכה ואומרת לי אני אראה לה שאני כן יודעת! היא לא תגיד לי עוד הפעם! ושוב בוכה. כמובן שאמרתי שאני אצטרך לשוחח עם המורה על הנושא אך בינתיים אני צריכה ייעוץ כיצד עלי לפנות למורה, כיצד אוכל לעזור לילדה שלי ע"מ שלא תזכור זאת לעוד שנים רבות ו/או חשש מלגשת ללוח. יש לציין, שהילדה עשתה אבחון בהתפתחות הילד, והיא זקוקה למס' טיפולים של טיפול שפתי, ועקב מצבה הבריאותי היא אמורה לעבור טיפול בתרפיה במוזיקה. תודה, אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
מיכל שמש26/10/2008אסנת שלום, אכן פנית לפורום הנכון.
נשמע שלביתך כוחות רבים, שאפשרו לה להתמודד יפה עד כה, ולשמר מוטיבציה להצלחה. אחד התפקידים של הורים במערכת החינוך נקרא כיום "סינגור", ומשמעו סיוע למערכת להבין את צרכיו של ילדם.
מומלץ לפנות שוב למורה, ולחשוב כיצד מעודדים את הילדה בכיתה. לא הייתי מתחילה את השיחה בתיאור המקרה, אלא יוזמת ישיבה בנוכחות יועצת ביה"ס, פסיוכולוגית אם יש, מורה ומנהלת, כדי לחשוב על דרכים לסיוע לילדה בהשתלבות למודית והשתלבות בכלל. נראה שהילדה תוכל להרויח מאבחון עדכני, שימפה את יכולותיה וקשייה, ובעקבותיו תוכל לקבל שעות שילוב והוראה מתקנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)