ייעוץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעוץ
    אסנת
    23/10/2008

בוקר טוב, איני יודעת אם אני בפורום הנכון אבל אשאל בכל זאת. שמי אסנת, יש לי ילדה בת 7 שנים, לומדת בכתה ב'. הילדה סובלת מבעיות רפואיות והקושי בלימודים משפיעה עליה מאד. (היא התחילה לדבר רק בגיל 3 וחצי-מילים ראשונות ולאט לאט התקדמה יפה). בשנה שעברה, כשהיתה הילדה בכתה א' היא נעדרה מביה"ס לפחות פעם בשבועיים לשבוע ימים בכל פעם במשך חצי שנה הראשונה. כמובן שהיא היתה בפערים עצומים משאר ילדי הכתה, עבדתי איתה במקביל עם המורה, במשך כל חופשת החופש הגדול והצלחתי להשלים לה חלק מהפערים שנפערו במהלך השנה. מורתה משנה שעברה עדכנה את המורה החדשה והיועצת שהילדה סובלת מבעיות רפואיות והיא מתקדמת לאט לאט. הקושי העיקרי הוא במקצוע בחשבון ורכישת הקריאה. שוחחתי אישית עם המורה החדשה שעדין קשה לה מאד בחשבון, למרות שזו ילדה מאד מיוחדת, היא מגיעה מביה"ס לוקחת דף ועט ומתחילה לעשות תרגילים לעצמה ומחקה את המורה שלה, עד שמגיע השעה שהיא צריכה ללכת לישון וגם העט והדף נכנסים איתה למיטה ולא מפסיקה לעשות תרגילים. בשבוע האחרון, הילדה סיפרה לי שהמורה קראה לה ללוח ע"מ לפתור תרגיל. הילדה התקשתה בהבנת התרגיל דוגמא: 7= ____ - 14 הילדה לא הצליחה לפתור, וענתה תשובה אחרת. בתגובה המורה ענתה לה "בא לי לבכות", הילדה לא מפסיקה לדבר על התשובה של המורה והיא אומרת שהיא העליבה אותה בפני כל הילדים. היא לא מוכנה לשמוע אותה, היא מאד כועסת עליה, וכל הזמן מחקה אותה ואומרת למה היא היתה צריכה להעליב אותי, אני לא אגש ללוח יותר!! כשהיא נכנסת למיטה היא בוכה ואומרת לי אני אראה לה שאני כן יודעת! היא לא תגיד לי עוד הפעם! ושוב בוכה. כמובן שאמרתי שאני אצטרך לשוחח עם המורה על הנושא אך בינתיים אני צריכה ייעוץ כיצד עלי לפנות למורה, כיצד אוכל לעזור לילדה שלי ע"מ שלא תזכור זאת לעוד שנים רבות ו/או חשש מלגשת ללוח. יש לציין, שהילדה עשתה אבחון בהתפתחות הילד, והיא זקוקה למס' טיפולים של טיפול שפתי, ועקב מצבה הבריאותי היא אמורה לעבור טיפול בתרפיה במוזיקה. תודה, אסנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלבון של ילדה

זהורית אסולין שמחון
    23/10/2008

קשה להבין מהתאור פה האם מדובר במחנכת או במורה מקצועית. האם היא מודעת לקשיים של הילדה ומתאימה את התנהגותה ואופן לימודה לקשייה. ביתך תוכל להתמודד עם עלבון צורב זה דרך אופן התמודדותך, אם היא תראה שאינךל נקלעת מחד לעמדה של חוסר אונים ועלבון כמוה, ולחלופין אינך מצדיקה את המורה אלא מנסה לברר את הסוגיה ללמד את המורה מי זו ילדתך ולמה היא תריכה ולשתף את המורה בחווית העלבון של המורה. אזי המורה והמערכת יצטרכו לחשוב על דרך להשיב את אמון ביתך במורה זו דרך שיחה אישית, דרך התנצלות בכתה או בדרכים יצירתיות אחרות . המסר הוא שביתך לא השאירה את העלבון בתוכה ולמדה כי אפשר לתקן גם רגעים קשים מעין אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו