ילדה בת 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 7
    מירי
    25/10/2008

שלום, בת שלי סיימה כיתה א' שנה שעברה והשנה העברתי אותה לבת ספר אחר. בבית ספר חדש יש לה חברה שהם כל הזמן ביחד,וגם הבנתי שהיא נכנסה די טוב בין שאר הילדים. באמצע נובמבר יש לה יום הולדת ותיכננו לעשות מסיבת בנות. בבית ספר שלה לא מקובל להזמין את כל הבנות,מזמינים רק את מי שרוצים. אתמול ישבנו על הרשימה ואז הבנתי שיש בנות שהיא עדיין לא מכירה, אז היא שאלה אותי האם כדאי להזמין אותם. מה להמליץ לה? מצד אחד הן לא כל כך מכירות אותה, מצד שני זה הזדמנות טובה להכיר את מי שהיא רוצה. אולי כדאי לוותר השנה על היום הולדת? לשכנע אותה לעשות דברים אחרים ולא מסיבה? אני מאוד בלחץ, כדאי לא לעשות נזק וגם לא לגרום לה להרגשות לא נעימות. באופן כללי היא ילדה מאוד חברותית ומקובלת. תודה רבה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 7

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/10/2008

לורד שלום,
    יופי שלבתך יש כבר חברות בכיתה החדשה, שכן ההסתגלות למסגרת חדשה אינה קלה.
    ההחלטה לגבי יום ההולדת תלויה בעיקר ברצון של בתך: באיזו מידה חשוב לה לחגוג את יום ההולדת עם החברות? איזה סוג חגיגה היא מעוניינת לעשות (לא תמיד ניתן להזמין הביתה את כל הילדות, בעוד שבמקום מחוץ לבית אפשר לארח את כולן)? ומה עלול להיות מבחינתה המחיר של אי הזמנת כל הילדות, דווקא בתקופה שהיא אמורה להתחבר עם ילדי הכיתה?
    בנוסף, יש כאן חשיבות לדיעה האישית ולהתייחסות הערכית שלך לעריכת מסיבה מצומצמת.
    שוחחי עם בתך, ועזרי לה להגיע להחלטה המתאימה לה ולסיטואציה.
    בהצלחה ומזל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה ברשותך...

מירי
    26/10/2008

ראשית, תודה רבה על התשובה. שוחחתי איתה המון. לי אישית, אין שום בעיה להזמין את כל הבנות, אבל מדובר בסביבות 30 בנות , מכיוון שהיא בבית ספר דמוקרטי שם כיתה א וב' ביחד, והם כאילו כולם ביחד, וחוץ מזה לא נראה לי שהיא רוצה את כולם. היא הייתה במסיבה שהזמינו איזה 10 בנות והיא רוצה גם משהו בסגנון. היא מאוד מחכה למילה שלי, לגבי האם להזמין בנות שהיא רוצה להזמין אבל הם לא כל כך בקשר בינתיים בכיתה? מה נראה לך? תודה רבה שוב פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/10/2008

אם הדבר שאת מתלבטת ביותר לגביו הינו האפשרות שבתך תתאכזב אם תזמין ילדות שאינה מכירה מספיק טוב כרגע והן לא יגיעו למסיבה, החשש הוא טבעי ביותר ובוודאי גם בתך מודעת לו ברמה מסוימת. כדאי לשוחח עמה על כך, ובעיקר תוכלי לסייע לה לא לתפוס אכזבות (במידה ותהיינה) בצורה "קטסטרופלית" מדי, אלא להבין שחלק מהבנות לא מכירות אותה עדיין, יש בנות שמתחברות לבנות מסוימות וכדומה. חשוב שתעזרי לה להתבונן על החלק החיובי - הבנות שכן הגיעו למסיבה, ולהיות פחות עסוקה באלו שלא הגיעו (אם אכן יהיו כאלה).
    חגיגה נעימה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו