מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבא עוזב את הבית ,אנונימי26/10/2008
היי, מעתיקה שוב הודעה שכתבתי לפני כמה ימים, משום מה ענו על כל ההודעות ודילגו עליה, והנושא מאוד חשוב לי ואף דחוף. בעלי עומד לעזוב את הבית לתקופה של כ - 10 חודשים. לטיפול שיקומי. יש לנו ילדה בת שנה ועשרה חודשים. מה אני אומרת לה ? היא מדברת, קוראת אבא, מחפשת אותו בחדרים. (ברגיל,כשהוא בבית או בעבודה). אני מניחה שהיא לא מבינה משמעותו של פרק זמן ארוך כל כך אבל בכל זאת תבין משהו. מה להגיד ? ? אבא בעבודה ? כמה זמן אפשר ? אבא נסע והוא יחזור ? אין לי מושג לגבי ביקורים . עדין לא יודעת אם אסע ואם אקח אותה. מה דעתכם בכלל בסוגיה הנוכחית ? השאיפה היא שהוא יסיים את הטיפול ויחזור הביתה; אז אולי אם כך אני צריכה כן לקחת אותה לביקורים ? שתזכור אותו, שתראה אותו ? מכל מקום, בחודשיים הראשונים בערך אין ביקורים ממילא, אז עדיין אני עומדת עם אותן שאלות. אשמח לעזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מאב
מיכל שמש26/10/2008לאם שלום,
הייתי מסבירה לילדה מה שאפשר להסביר, בגרסה הקרובה כל האפשר לאמת ("אבא נסע למקום שם יעזרו לו להבריא, וישוב אלינו כשירגיש טוב"). בזמן שלא ניתן לבקר ניתן לתת לה לשוחח עימו בטלפון, או להשמיע לה את קולו מוקלט. ניתן לעודד אותה לצירי ציורים עבוור, כפי גילה (ודאי שמצופה שרבוט), עוד לפנ הפרידה, "כדי שיהיה לו נעים שם". כאשר יהיה אפשר לבקר כמובן שזה מומלץ, אם הוא יהיה במצב סביר. מצופה יחס קר במידה מסויימת מצד הילדה, ואבא יהיה צריך "לחזר" אחריה (עלייך לחזק אותו כדי שלא יפגע מהתנהגותה הצפויה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)