מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי ילד בן 11מירי27/10/2008
שלום, בני עוד מעט בן 12. ברקע ילד שובב, חמוד, מאוד טוב לב. אני גרושה כבר 4 שנים, וכרגע שנתיים אנחנו גרים עם חבר שלי. יחסים שלו עם אבא טובים, הם נפגשים. יש לו אחות (מאותו אבא). קשר עם בן זוג שלי ממש בסדר. הילד כואס המון. כל דבר קטן מביא אותו לצעקות וכאס. אם הוא מפסיד במשחק הוא הולך לידי ואומר שטויות :"אני זכיתי, אתם לא שווים, אני שווה, אני זכיתי, אני תותח,....". אם הוא מפסיד במשחק בחוץ כאשר שאני נמצאת הוא מאוד כואס, לפעמים אפילו בוכה. אחרי הבכי בדרך כלל הוא נרגע, מתחיל לבקש סליחה ולהגיד שהוא ממש מצטער. כאשר אני הולכת איתו לאיזה מקום (לדוגמא לרופא), והוא מבקש משהו שאני לא מרשה (לדוגמא להתקשר לסבתא ואני אומרת לו שאני לא רוצה שידבר בסלולרי, כי זה קרינה ועוד 5 דקות נהיה בבית הוא יתקשר מטלפון רגיל), הוא מתחיל לכאוס, ואז מתחיל לעשות לי פרצופים ולהתנהג כך שאני מתחילה להתבייש (לא נעים לי מאנשים מסביב). אני ממש לא יודעת מה לעשות עם זה. מצד אחד, אני רוצה להרגיע אותו, מצד שני זה עולה על כל הגבולות - מה אסור לאמא להגיד "לא"? חוץ מזה, אני מתרשמת שבבית ספר הוא בכלל לא מתנהג ככה, בכאס על הכל. יש לו הרבה חברים, הוא ילד מקובל. אני חושבת שאם הוא היה מתנהג בצורה כזו , אז המצב היה שונה. הוא נורא מקנה באחותו הקטנה. מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד''ר דוד וילנסקי28/10/2008נשמע שלמד שהבכי שלו מביא לו תוצאות. לכן צריך לקבל החלטה עקרונית שלא לותר בגלל בכי.
אפשר להזדהות עם סיבת הכעס אבל לא לוותר לו. למשל אפשר להגיד לו שאת מבינה שחשוב לו להתקשר לסבתא ואת מבינה שמתסכל לחקות אבל עוד מעט תגיעו הביתה ויוכל להתקשר. זה לא כדור פלא אבל לאט לאט אני מעמין שישפיע במידה שאת תהיי עקבית בגישה. ד"ר דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)