טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
יש לי ילד בן שנה ו-10 חודשים.
לאחרונה הוא מרבה לכעוס עלי על כל דבר קטן, לשמור את הכעס להרבה זמן ואפילו להרביץ...
זה מתחיל בכך שאני לוקחת לו משהוא או שאני לא מביאה לו משהוא שהוא רוצה, או אפילו שוטפת לו את הראש כשאני מקלחת אותו ומאז הוא מתחיל עם פרצופים כועסים,נהיה קשוח, לא מתייחס למה שאני אומרת לו, מרביץ לי... בקיצור... עושה עלי הפגנה. הבעיה היא שחיבוקים ונשיקות לא עוזרים, וגם כשאני מנסה להסיח את דעתו, לתת לו משחקים, מדבקות ודברים מעניינים- אם זה מאוד מעניין אותו הוא ישחק, אבל אח"כ ימשיך לכעוס... מה עושים???????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ציפי שלום, ברוכה הבאה ל- terrible two! באופן התפתחותי, לקארת גיל שנתיים הילדים נכנסים לתקופה בה הם מגלים את העצמי שלהם, והדרך שלהם לעשות זאת היא התנגדות לסביבה, אוהבת ככל שתהיה. במקביל, תתכן עליה בעצבנות גם כי הילד נבהל מעצמאותו, וחווה את הסיום של קונפליקט התקרבות- התרחקות מההורה. צריך להיו מאוד סבלניים, להציב גבולות ולנסות להכיל את הכעס שלו. והכי חשוב- לא לקחת אותו באופן אישי- זה לא נגדך, זה בעדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד