המתת חסד - האם לספר לילדה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המתת חסד - האם לספר לילדה?
    אמא אחת
    30/10/2008

יש לנו כלב זקן. עוד כשהוא היה צעיר אמרו לנו שלסוג שלו יש בעיות באגן כשהם מזדקנים. הוא במצב מזעזע - לוקח לו שעה להתישב, קשה לו ביותר לטפס במדרגות, שתן וצואה בורחים לו בכל מקום, נראה שבקרוב הוא לא יוכל לזוז בכלל. באיזשהו יום, אמרתי חצי לעצמי בנוכחות ביתי בת התשע, שבקרוב נצטרך כנראה להרדים אותו. היא אוהבת חיות מאוד. היא היתה בשוק מהמחשבה וביקשה ממני שלא נעיז לעשות זאת. המצב שלו ממש מתדרדר. בעלי רוצה להמית אותו. הציע שנעשה זאת בלי ידיעתה. קשה לי לשקר לה. היתה לי מחשבה להסביר לה על המתת חסד, ולא יודעת כמה היא תוכל לקבל את זה. קשה לי להאמין שהיא תוכל. אני מרגישה באמצע. מצד אחד, נראה שקשה לכלב מאוד (ויש להודות שגם לנו), ומצד שני קשה לי להפר הבטחה לביתי. אשמח לדעתכם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המתת חסד - האם לספר לילדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה מכלב

מיכל שמש
    31/10/2008

אכן דילמה קשה. לא הייתי מכניסה את הילדה לכל השיקולים בעד ונגד ההמתה, כי בגילה קשה לה לראות את התמונה הכוללת. אם הוטרינר ממליץ חד משמעית להמיתו, כדאי לומר לילדה שזו החלטה שלו (לא שלכם), והכלב צריך לסיים את חייו. אם קשה לה, צריך לתמוך בה, אך בכל מקרה המינוח הוא שהכלב מת כי סיים את חייו . לפני שהכלב "הולך לוטרינר לטיפול האחרון שלו" (נראה לי שזה מינוח מתאים) יש לאפשר לילדה להיפרד ממנו, באמצעות ציור, מכתב או חפץ אהוב. זאת כדי שתשלים את התהליך של הפרידה והאובדן. יש לשדר מסר שעצב הוא לגיטימי ולא לנסות להרגיע בכך שיותר טוב שהפסיק לסבול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו