מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספרב להיפרדיפעת30/10/2008
בני בן שנתיים וחצי, בכל פעם צריכה להיפרד מימנו הוא עושה את הפרידה מאוד קשה, מלווה בבכי בצעקות, הוא אוחז ברגלי ולא נותן לי ללכת. הוא עושה את זה בכל בוקר בגן, הוא נרגע אחרי כמה דקות אבל זה מאוד מפריע לי שאני צריכה להוריד אותו בכוח ממני בשביל ללכת לעבודה. אני מנסה להסביר לו שאני הולכת לעבודה וחוזרת לקחת אותו ויש לציין שהוא ממש אוהב את הגן ואחה"צ הוא לא רוצה כמעט לעזוב והוא אומר לכולם שלום בחיוך ובאושר. אז לא נראה לי שזה משהוא בגן. גם כשאני יוצאת לסידורים לבד או גם עם בעלי ומשאירה אותו אצל חמותי או אימי הוא עושה את אותה סצנה למרות שהוא ממש אוהב להיות אצל סבתא וסבא שלו. ניסתי את כל הדרכים לדבר איתו וגרום לו להבין שאני צריכה לעבוד או ללכת וזה לא נקלט אצלו. לפעמים אני מפחדת מהבלגאן שיהיה אם אני ילך אז אני נשארת איתו ומוותרת על הסידורים. שכחתי לציין שאני בהריון בחודש חמישי והוא יודע על כך ולא נראה שזו הסיבה לבעיה שלו. אודה לעצתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי שמתקשה להיפרד
ד''ר שירי שדה שרביט02/11/2008יפעת שלום,
בנך נמצא בגיל בו הוא מגלה את השפעת התנהגותו על המצב הרגשי שלך ועל תגובותייך. זהו גיל בו ילדים עסוקים במאבקי כוחות עם המבוגרים ובנסיונות לכפות את רצונותיהם על האחרים. לפעמים טוב שהם מצליחים בכך וחשים סיפוק ויכולת, אולם חשוב שבנך יבין גם שאמא היא זו המחליטה על סדר היום של עצמה.
השתדלי שהפרידות תהיינה ידועות מראש (לא להגיע עמו לסבתא ולעזוב במפתיע) וקצרות ככל שאפשר. תני לו התראה של מספר דקות, במידה ואת יכולה, ועזבי את המקום לאחר אמירת שלום. אל תאריכי את הפרידה גם אם הוא מתקשה בה, ואל תפתחי איתו בדין ודברים.
התנחמי בכך שבנך נהנה במסגרות בהן הוא נשאר ולראיה התנהגותו כשאת באה לקחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)