ילד אוהב ולא אוהב את אמא אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד אוהב ולא אוהב את אמא אבא
    אורן ש
    30/10/2008

שלום! כבר כמה חודשים הבן שלי בן שלוש כל פעם שהוא מתרגז בגלל משהו, הוא אומר לנו שהוא לא אוהב אותנו. זה כואב כי זה לא תמיד בשליטתנו.הכל אצלו שחור ולבן או אוהב או לא אוהב. אנחנו עונים לו שאנחנו אוהבים אותו ומבינים שהוא כועס. בכלל כל תסכול שיש לו הוא אומר שהוא לא אוהב את X. וזה מלווה אותנו כל הזמן כל היום. בצעקות ובכעס, אנחנו לא השתמשנו בזה מעולם!!!!111 הוא גם אומר שהוא אוהב. בכלל, הוא משחק עם זה כל הזמן ולא בזמנים המתאימים.לפעמים זה מביך מאוד ליד אנשים. ולפעמים ממש פוגע מה עושים איך מלמדים את הילד להפסיק להשתמש בזה כל הזמן בכל הזדמנות? אנחנו כלל לא משתמשים בזה, אין לי מושג מאיפה הוא הביא את זה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד אוהב ולא אוהב את אמא אבא

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/11/2008

אורן שלום,
    בנכם מצא "פטנט" די יעיל, המפעיל אתכם כהורים וגורם גם לכם לחוש רע ולהיות מובכים ועצובים כאשר הוא אינו מקבל את מבוקשו או מתרגז. בגילו, הוא אינו מבין את המשמעות של דבריו בעולם המבוגרים, וכילד בן שלוש התפיסה שלו את העולם היא אכן נוטה לטוטאליות ול"שחור-לבן".
    התגובות שלכם, אשר הן טבעיות מאוד ומעידות על החשיבות של בנכם עבורכם, כרגע רק מחזקות את התנהגותו, ומבטיחות שהוא ימשיך להשתמש בטקטיקה זו. חשוב שתעברו לתגובות אחרות, כמו התעלמות מדבריו או פטירתם במשפט קצר כמו: "אתה לא אוהב אותי, אבא תמיד אוהב אותך" וזהו. אל תוסיפו לדון עם בנכם בעלבון שלו ושלכם ולפתח את הנושא, על מנת לא להיכנס למערכת של תגובות מעגליות. בנוסף, במידה ובנכם משתמש תכופות בצעקות ובכעס, תוכלו להשתמש בפסק זמן קצר, הירגעות בחדר וכדומה על מנת לעזור לו "להתקרר" באופן תואם יותר.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו